Ξημερώνουν κρίσιμες μέρες: Όλοι στους δρόμους…

Το Σάββατο 12/2 είναι η μαύρη επέτειος της συμφωνίας της Βάρκιζας που έβαλε ταφόπλακα στους αγώνες του ελληνικού λαού για λευτεριά-ανεξαρτησία, για «να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του».

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 13/2, όπως όλα δείχνουν η «συμμορία των τεσσάρων» θα αποπειραθεί να ψηφίσει την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση με τους τοκογλύφους της τρόικας.
Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο αναμονής και αδράνειας. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!
Όλοι μαχητικά στους δρόμους κάθε μέρα για να τους ανατρέψουμε!
Τώρα που ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, βλέπει ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Που συνειδητοποιεί ότι το μαύρο μέτωπο του κεφάλαιου δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά, αν δεν του φράξουμε το δρόμο.
Τώρα που οι χλιδάτοι κανίβαλοι με τις γραβάτες λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, επιδόματα ανεργίας και κοινωνικές παροχές.
Που προετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και ρίχνουν τα κατώτατα ημερομίσθια στον ιδιωτικό – με ποια «δημοσιονομικά» κριτήρια άραγε; Το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, έχει ξεσαλώσει.

Αναίσχυντα η «εταιρία δολοφόνων» του δοτού πρωθυπουργού -τραπεζίτη εκβιάζει: «Χρεοκοπήστε για να μην …χρεοκοπήσουμε»!

Απέναντι στο δικό τους μαύρο μέτωπο, πρέπει εμείς να οικοδομήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος. Το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής του κόσμου της εργασίας.

Η σημερινή απεργία, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έβγαλε στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες απεργών. Με αγωνιστική διάθεση, διαδήλωσαν κάτω από τη βροχή για αρκετή ώρα, παρά την μικρή προετοιμασία.
Χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν στο Σύνταγμα, μερικές εκατοντάδες μάλιστα διεκδίκησαν και την «είσοδο» στη Βουλή. Κάποιοι με ελληνικές σημαίες από το αριστερό διάζωμα, κάποιοι με κόκκινες από το δεξί. Άγνωστοι μεταξύ τους διαδηλωτές, παρακινούσαν ο ένας τον άλλον να πάνε όλοι μπροστά για να μην τρώνε το ξύλο μόνο οι πρώτοι. Ένας τραυματίστηκε και έπεσε στα πλακάκια του Άγνωστου, πολλοί ψεκάστηκαν αλλά παρέμειναν.

Είναι πια φανερό: μια σπίθα είναι αρκετή… Αυτό το ξέρουν τα αστικά επιτελεία και προσπαθούν να πάρουν τα μέτρα τους. Όταν όμως η λαϊκή οργή πλημμυρίσει τους δρόμους, θα είναι πλέον αργά για αυτούς…

Έχει φανεί ξεκάθαρα πλέον σε όλους ότι το ιστορικών διαστάσεων αντεργατικό τσουνάμι δεν αντιμετωπίζεται με εικοσιτετράωρες ντουφεκιές, σαν αυτές που αναγκάζονται να προκηρύσσουν πότε –πότε οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της προδοτικής ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ γίνεται πλιάτσικο στις ζωές μας, από την 1η Δεκέμβρη σήμερα θυμήθηκαν να κηρύξουν απεργία μήπως και περισώσουν κάποια προσχήματα.

Εκείνο όμως που χρειάζεται είναι παρατεταμένος σκληρός συνεχής αγώνας με συνελεύσεις, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, κινητοποιήσεις και γενικό ξεσηκωμό στις γειτονιές, σε κάθε πόλη, σε κάθε δρόμο, σε κάθε χώρο δουλειάς! Να μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους! Είμαστε χιλιάδες, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε δίκιο!

Όχι στις αυταπάτες της διεκδίκησης ενός «πιο δίκαιου», ενός «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο». Όχι στη συμβιβαστική στάση με τους τραπεζίτες και τους  καπιταλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
Όχι στις εκλογικές αυταπάτες! Αυτοί δεν φεύγουν με εκλογές, θα φύγουν μόνο άμα τους ρίξουμε. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, στο δρόμο κρίνονται οι εξελίξεις και όχι στις κάλπες. Η μόνη «έγκυρη» ψήφος είναι σήμερα στο δρόμο…

Και κάτι άλλο: οι βουλευτές των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Αριστεράς οφείλουν –επιτέλους!- να συμπορευτούν με το λαό που αγωνίζεται και να πάψουν να δίνουν νομιμοποίηση στο κανιβαλικό αντεργατικό όργιο. Ας αφήσουν μόνο του τον Ψαριανό «στης Βουλής τα έδρανα…»

Στους εκβιασμούς των τοκογλύφων να απαντήσουμε με λαϊκό ξεσηκωμό, με το δικό μας εργατικό τσουνάμι! Ο λαός θα αναλάβει να ενώσει ο ίδιος με τον όγκο του τα «χωριστά» συλλαλητήρια. Κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν πάρουν δρόμο. Ή αυτοί ή εμείς! Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας.

«Στους δρόμους- στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο..»
Όλοι στα Συλλαλητήρια την Πέμπτη 9/2
Βγαίνουμε και παραμένουμε στους δρόμους κάθε μέρα!
Όλοι την Κυριακή 12/2 στο Σύνταγμα στις 6.00, και στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα
                       ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *