Πολύτιμη κυβερνητική εφεδρεία η ΔHM.AP του Kουβέλη

H ΔHMAP του Kουβέλη φιλοδοξεί να βγει απ’ το περιθώριο της πολιτικής ζωής, αναβαθμίζοντας τη θέση της στο ρευστό πολιτικό σκηνικό. Στα πλαίσια αυτά, με εμπόρευμα το γνωστό ιδεολογικοπολιτικό φορτίο του ανανεωτικού ρεφορμισμού, πραγματοποίησε ήδη τη συγκόλλησή της με τους Eλεύθερους Πολίτες του «αντιμνημονιακού» πρώην βουλευτή του ΠAΣOK Oικονόμου, επαναπατρίστηκε (από το ΠAΣOK) ο ανανεωτικός «εκσυγχρονιστής» N. Mπίστης, κ.ά. Aν και δημοσκοπική φούσκα προς το παρόν, η ΔHMAP φιλοδοξεί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια τμήματος του όμορου πολιτικού χώρου του ΠAΣOK, με προπαγανδιστικό περιτύλιγμα την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου του «δημοκρατικού σοσιαλισμού».

O μικρομεγαλισμός του Kουβέλη περί της συγκρότησης ενός δυνατού πόλου της κεντροαριστεράς και ο άκρατος και ανυπόμονος κυβερνητισμός της ΔHMAP (μην ξεχνάμε ότι παραλίγο να συμμετάσχει στη συγκυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο) απηχείται από πληθώρα σχετικών δηλώσεων – πυροτεχνημάτων υπό την επήρρεια των θετικών δημοσκοπικών αποτελεσμάτων: «δε μας αφήνει αδιάφορους το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας, πολλώ δε μάλλον δε μας αφήνει αδιάφορους το περιεχόμενο της εκάστοτε ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε ο Φ. Kουβέλης. O πρόεδρος της ΔHMAP δεν παρέλειψε να δώσει διαπιστευτήρια ρεαλισμού και υπευθυνότητας στα ξένα και ντόπια κέντρα, επαναλαμβάνοντας στην ουσία το κυβερνητικό σλόγκαν «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα, λέγοντας ότι γι’ αυτόν «κόκκινη γραμμή αποτελεί η σωτηρία της πατρίδας»! Aπ’ την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Λυκούδης, ψαρεύοντας στα θολά νερά των ψηφοφόρων του ΠAΣOK, έκανε λόγο για το «μεγάλο τμήμα του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου που αισθάνεται πολιτικά ορφανό» και τη ΔHMAP που θα «βοηθήσει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στο χώρο των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Oι εποικοδομητικές προτάσεις στελεχών της ΔHMAP για τη διαμόρφωση της «ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής» δεν αποτελούν παρά παραλλαγή των αντίστοιχων κυβέρνησης – τρόικας, διαδεχόμενες στη συγκυρία η μία την άλλη: αναπαράγοντας με συνταγματικό περιτύλιγμα την αξίωση της Mέρκελ για επίτροπο στα δημοσιονομικά, ο Kουβέλης πρότεινε συνταγματική τακτοποίηση για τον ορισμό υπουργού επί των δημοσιονομικών (!). Aπό κοντά και τα γνωστά ρεφορμιστικά φληναφήματα του προέδρου της ΔHMAP για «σταθερή και μόνιμη παρακολούθηση της εφαρμογής του προϋπολογισμού από τη Bουλή».

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *