Αν οι εκλογές μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες

Βολεύει και τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα να παίζουν μπάλα στο γήπεδο της σκανδαλολογίας. Και όπως δείχνουν τα πράγματα με το ίδιο στημένο παιχνίδι θα πάμε μέχρι τις εκλογές.

Εξυπηρετεί αφάνταστα τις πολιτικές σκοπιμότητες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ να επικεντρώνετε η λεγόμενη κοινή γνώμη σε πιο κόμμα βρίσκονται οι λιγότερο λαδιάρηδες και μ’ αυτό το κριτήριο να καθορίσει την στάση του στις εκλογές.
Αυτός είναι και ο λόγος που ξαναήρθαν στον αφρό όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας. Από τους «ΤOR M1» μέχρι την υπόθεση «Ζίμενς».

Γνωρίζουν πολύ καλά και στα δυο αστικά κόμματα ότι κανείς πολιτικάντης δεν πρόκειται να την πληρώσει και παράλληλα απροσανατολίζουν τον κόσμο και δεν βάζει στο στόχαστρο του την πολιτική που δημιούργησε 500.000 ανέργους, την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ενώ παράλληλα μια δράκα κεφαλαιοκρατών βλέπει τα κέρδη της να ανεβαίνουν με αστρονομικούς ρυθμούς.

Αυτή η επιλογή των αστικών κομμάτων στοχεύει να μην αναζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν την δημόσια υγεία στην χρεωκοπία, κάνοντας τους εμπόρους υγείας να θησαυρίζουν, αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που οδήγησε στην απαξίωση της δημόσια Παιδεία προς όφελος των εμπόρων γνώσης.
Προτιμούν τα αστικά κόμματα μια «σικέ» αναμέτρηση στο βούρκο των σκανδάλων, παρά να βγουν τα αίτια του τεράστιου δημοσίου χρέους της χώρας –λεφτά που κατέληξαν στις τσέπες των πλουτοκρατών- και τώρα καλείται να τα πληρώσει ο εργαζόμενος λαός.

Απ’ την άλλη τα λεγόμενα «αριστερά» κόμματα βουτηγμένα στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό περιορίζονται να ψαρεύουν ψήφους βασισμένα στην λαϊκή αγανάκτηση που δυστυχώς δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να μετατραπεί σε δυναμική αντίδραση.

Το συμπέρασμα είναι ένα και το έχει πει με μια φράση του ο Ενγελς “αν οι εκλογές μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες”.

0 απαντήσεις στο “Αν οι εκλογές μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες”

  1. την δυναμικη αντίδραση την εχουν μεθοδευμένα ευνουχίσει εδω και χρόνια τα λευκα κολάρα των εργατοπατερων,στα συνεδρια της χλιδής και στις συνεναίσεις των κοινωνικών εταίρων.[ακου ,ο παραραλογισμός των καιροσκόπων κοινωνικοι εταίροι]!!!!!
    Σε τι συνισταται το αμφίδρομον,στη σχεση εργαζόμενου και εργοδότη?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *