Ο “Φίλος της Ελλάδας”

Ολο κολακευτικά λόγια εισέπραξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ. Μ. Μπαρόζο απ’ όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους της χώρας μας οι οποίοι μάλιστα έκαναν ειδική εκδήλωση για να του απονέμουν το «Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων».

«Φίλο της Ελλάδας» τον αποκάλεσε ο Καραμανλής, ενώ στην ίδια ρότα και ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας του έδωσε την διαβεβαίωση ότι η αστική τάξη της Ελλάδας θα υπακούσει απόλυτα στις εντολές της Ε.Ε.
Φυσικά το είπε κάπως ποιο διακριτικά αφού τον άκουγε και το «πόπολο»: «όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε όλες τις χώρες οφείλουμε να εργαστούμε, ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να έρθουν πιο κοντά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, να εξοικειωθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», τόνισε ο πρόεδρος της βουλής.

Και για να μην ξεχνιόμαστε για να έρθουμε «πιο κοντά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» πρέπει να εφαρμόσουμε απόλυτα τις εντολές του Μπαρόζο που είναι και υποδείξεις του ΣΕΒ.
Και ποιες είναι αυτές; Οι γνωστές: Ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μερική απασχόληση, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, 65ωρο – 78ωρο, διαχωρισμός του ημερήσιου χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, παράταση του εργάσιμου χρόνου απασχόλησης, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, νέα ΚΑΠ, ιδιωτικοποίηση ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών κ.λ.π.

Αυτός είναι ο «φίλος της Ελλάδας» που είπε ο Καραμανλής. Τι άλλο θα έλεγε αφού σύμφωνα και με το σκεπτικό του πρωθυπουργού «φίλος της Ελλάδας» είναι οποιοσδήποτε πιέζει το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας για να εξαθλιώνει την εργατική τάξη της χώρας μας και να χαρίζει μόνιμα προνόμια στους ντόπιους πλουτοκράτες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *