Οχι στην δανειακή σύμβαση της εξάρτησης και της εξαθλίωσης

 Ενιαία Αριστερή Κίνηση – ΕΝΑΚ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Κέρκυρα 11/2/2012

Όλα αυτά που ισχυρίζεται ο δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος, για τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται, της προόδου που συντελείται, αφορούν αποκλειστικά και μόνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο απολαμβάνει υψηλά ποσοστά παράνομης κερδοφορίας για πολλά, πολλά χρόνια και επιπλέον έχει χρηματοδοτηθεί από τα δάνεια που βαραίνουν τον ελληνικό λαό, πολλές φορές με δισεκατομμύρια ευρώ. Παρ’ αυτά η κυβέρνηση Παπαδήμου δεσμεύεται για την αυτονομία του.
Οι νέοι δανειακοί όροι, προβλέπουν μείωση των δημοσιονομικών δαπανών, ελάχιστο μισθό και δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες..


Ο ελληνικός λαός καλείται να διασώσει την χρηματοπιστωτική ισορροπία χωρίς να υπολογίζεται όχι μόνο η αξιοπρέπεια του, αλλά ούτε αυτή η επιβίωση του. Τάζουν ανάκαμψη και κοροϊδεύουν, αφού με την συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική τους, το μόνο που κατάφεραν είναι η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η συνεχιζόμενη δραματική αύξηση των αστέγων. Αυτή είναι η «πρόοδος που συντελείται». Πρόοδος που θα φέρει στο τέλος, τον εθνικό πλούτο της χώρας στα χέρια των δανειστών μας, με τις καλύτερες γι’αυτούς προϋποθέσεις. Τα εκβιαστικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, αδυναμίας καταβολής συντάξεων και μισθών, που προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό λαό, γίνονται με την προϋπόθεση ότι το πολιτικό σκηνικό της χώρας θα παραμείνει το ίδιο, κοντολογίς αυτό μας επιφυλάσσουν και μεθοδεύουν αν δεν ψηφιστεί η νέα δανειακή. Συντεταγμένα, ΜΜΕ, εξουσία και αστοί οικονομολόγοι, κατατρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό, με εικόνες άδειων ραφιών πολυκαταστημάτων, εικόνες αστέγων, με άλλα λόγια πραγματικές εικόνες του σήμερα που αυτοί δημιούργησαν.

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και η ριζική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, είναι προϋπόθεση για να μετατραπεί η χρεοκοπία του ελληνικού λαού σε χρεοκοπία του μπλοκ εξουσίας και των ευρωπαίων τραπεζιτών εταίρων του. Η ΕΝΑΚ, καλεί το λαό να δείξει αποφασιστικότητα και να παλέψει μέχρι να εκμηδενίσει τα συμφέροντα, παλιά και νέα, ντόπια και ξένα και τους συμμάχους τους για να διασωθεί ο τόπος από το συνεχιζόμενο τα τελευταία εξήντα και πλέον χρόνια ξεπούλημα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *