ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Κρατούν ανοιχτά στρατόπεδα για “ψήφους” και πληρώνουμε σκοπούς-εθνοφύλακες

Η δημοσιογραφική έρευνα του onalert.gr προσφέρει μια ακόμη απόδειξη του γιατί η αστική πολιτική φόρτωσε το λαό μας με αυτά τα «εθνικά χρέη», αποκαλύπτοντας ότι οι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ συνεχίζουν να μας φορτώνουν το κόστος της συντήρησης του πελατειακού τους συστήματος για την εξαγορά ψήφων και την πολιτική τους επιβίωση.  Οι ευθύνες του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Ζιαζιά τεράστιες. Το κράτος πληρώνει 20 ευρώ την κάθε ώρα σκοπιάς σε στρατόπεδα που είναι άχρηστο και το κρατούν ανοιχτό για ένα και μόνο λόγο: τη ψηφοθηρία! Δεν πρόκειται για υπερβολή. Παρά την οικονομική τραγωδία διαρκείας την οποία ζει ο κόσμος της εργασίας,  κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Κι ένα απ΄ αυτά είναι η νοοτροπία των “εθνοπατέρων” μας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στο Άργος Ορεστικό, ένα στρατόπεδο το οποίο βρισκόταν ψηλά στη λίστα των στρατοπέδων που έπρεπε να κλείσουν, όχι μόνο έμεινε ανοιχτό μετά την οργίλη παρέμβαση του μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ, Φ.Πετσάλνικου, αλλά επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό να το επανδρώσει, το ΓΕΣ αναγκάζεται να καλεί εθνοφύλακες της περιοχής, τους οποίους και πληρώνει με 20 ευρώ την ώρα σκοπιάς!!! Την ίδια φυσικά στιγμή ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ περιορίζουν το λειτουργικό κόστος και σε μονάδες με -17 βαθμούς το καλοριφέρ μένει ανοικτό μόνο μια ώρα το βράδυ και οι φαντάροι παγώνουν!

Το Άργος Ορεστικό ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου ! Υπουργός Άμυνας τότε ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναπληρωτής ο Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος είχε λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει το κλείσιμο του 6 ου Συντάγματος Πεζικού, στην εκλογική του περιφέρεια τη Κόρινθο. Μετά από την εξαίρεση του Άργους Ορεστικού ,βρέθηκε λύση και για τη Κόρινθο, που απλά άλλαξε …ταμπέλα και ρόλο. Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού που ήταν κέντρο νεοσυλλέκτων έφυγε αλλά μετατράπηκε σε Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (!) και μεταφέρθηκε από τη κεντρική Ελλάδα στην Κόρινθο το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού! Άρα το στρατόπεδο στη Κόρινθο δεν έκλεισε. Τουλάχιστον εκεί δεν πληρώνουμε εθνοφύλακες για να κάνουν σκοπιές!

Και δεν είναι μόνο το Άργος Ορεστικό, όπου προσλαμβάνονται “ιδιώτες” για τη φύλαξη. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κι αλλού και είναι ιδιαίτερα …εξυπηρετική για τους “εθνοπατέρες” αλλά και τους πολιτευτές που θέλουν να γίνουν “εθνοπατέρες”. Κι αυτό γιατί: .Ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν πάση θυσία τα στρατόπεδα ανοιχτά για να υπάρχει “κίνηση” από το προσωπικό τους στη τοπική αγορά . Τα “μεροκάματα” ή “νυχτοκάματα”  της σκοπιάς, είναι κι αυτά μια οικονομική παροχή που ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολύ σημαντική.

Όλα αυτά σ΄ άλλες εποχές θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά. Αλλά τώρα το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό και η πραγματικότητα πολύ …άγρια. Το “συμμάζεμα” των Ενόπλων Δυνάμεων είναι όχι απλά αναγκαίο για οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους αλλά και απαιτούμενο από την τρόικα, η οποία έχει επισημάνει από τις πρώτες της επισκέψεις το παράδοξα μεγάλο μέγεθος του ελληνικού στρατού. Υπέρ αυτού του συμμαζέματος -έστω και με κάποιους περιορισμούς- είναι και η πλειοψηφία των στρατιωτικών, ειδικά των νεότερων, που δεν ανησυχούν ακόμη αν θα γίνουν “στρατηγοί”. Κι αυτό γιατί έχουν κατανοήσει πολύ καλά ότι αν δεν κοπούν χρήματα από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο όλων των αχρείαστων μονάδων και στρατοπέδων, τότε οι περικοπές που έρχονται θα έχουν να κάνουν πάλι με τη τσέπη τους και το εισόδημά τους.

Πόσα στρατόπεδα θα μπορούσαν να είχαν κλείσει ήδη; Το επιτελείο που είχε δίπλα του ο Πάνος Μπεγλίτης όταν ήταν Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, είχε συντάξει μια λίστα με περισσότερα από 450 στρατόπεδα που θα μπορούσαν να κλείσουν άμεσα. Η λίστα είχε προκαλέσει φυσικά σοκ στους στρατιωτικούς που τελικά όμως είχαν καταλήξει σε μία εναλλακτική λίστα με 110 στρατόπεδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *