Ανακοίνωση της κατειλλημένης Αντιπεριφέρειας Χανίων

Είμαστε και εμείς ένα κομμάτι των αγωνιζόμενων ανθρώπων που κατέβηκαν στον δρόμο για τις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και την μαζική διαμαρτυρία της Κυριακής ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας μας και την εξαθλίωση των ζωών μας. Από τηνΠαρασκευή 10/02 μετά την απεργιακή πορεία καταλάβαμε το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Η κατάληψη λειτουργεί ως κέντρο συνάντησης και συντονισμού μιας συλλογικής προσπάθειας να οργανώσουμε τον αγώνα μας για μια ζωή με αλληλεγγύη αντίσταση και αξιοπρέπεια. Μπλοκάροντας την λειτουργία ενός κεντρικού διοικητικού κτηρίου ασκούμε πολιτική πίεση ενάντια στην εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων των ξένων και ντόπιων εκμεταλλευτών. Μιλάμε για την ψήφισητου Μνημονίου ΙΙ  και των νέων μέτρων σύμφωνα με της επιταγές της Τρόικαςκαι του κεφαλαίου.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωματην Κυριακή μάχονται ενάντια στην βαρβαρότητα και την καταλήστευση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως υγεία, εκπαίδευση, ρεύμα και νερό.

Είμαστε ένα κομμάτι των δεκάδων καταλήψεων δημοσίων διοικητικών κτηρίων εκπαιδευτικών καιεργασιακών χώρων που εξαπλώθηκαν τις τελευταίες μέρες πανελλαδικά. Απέναντι σε μια λογική εκτόνωσης και ηττοπάθειας μετά την ψήφιση νομοσχεδίων συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε ψευδοδιλλήματα του τύπου « χρεοκοπία ή συναίνεση».

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων των Χανίων να λάβουν αποφάσεις στην κατεύθυνση της Γενικής Απεργίας Διαρκείας. Καλούμε όλους τους κατοίκους των Χανίων, της πόλης και της υπαίθρου, εργαζόμενους και ανέργους, μετανάστες, φοιτητές και μαθητές να συνδιαμορφώσουμε με τις ιδέες, τις αγωνίες και την δημιουργικότητα τους.

Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες του απεργιακού τριημέρου.

Αλληλεγγύη – Νίκη στην απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. και σε όλους τους εργατικούς αγώνες.

Εμπρός για Γενική Απεργία Διαρκείας

Καλούμε καθημερινά στην δημόσια ανοιχτή συνέλευση στις 20.00 στην κατειλλημένη Αντιπεριφέρεια Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων και συμμετοχή στις δράσεις που θα συναποφασίζουμε. Τις τελευταίες μέρες στις αποφάσεις των συνελεύσεων της κατάληψης συμμετέχουν εκατοντάδες άνθρωποι.

►Ποδηλατοπορεία – Τετάρτη 15/02 σημείο συνάντησης στηνπλατεία δικαστηρίων.

►Διαδήλωση – πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή 17/02

   Η συνέλευση της 4ης μέρας της κατειλλημένης Αντιπεριφέρειας Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *