Ο Παυλίδης δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου

Στα δεκάδες σημερινά δημοσιεύματα που διαβάσαμε, όπως και στις δηλώσεις πολιτικάντηδων που ακούσαμε σήμερα, για την χθεσινή ταφόπλακα που έριξε το κοινοβούλιο τους στην υπόθεση Παυλίδη απουσίαζε το βασικότερο.
Δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά ότι τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, χρηματοδοτούνται απ’ τις πολυεθνικές και τους ντόπιους πλουτοκράτες και ουσιαστικά λειτουργούν σαν υπηρετικό τους προσωπικό.

Το ότι κάποιοι πολιτικάντηδες τα «πιάνουν κάτω απ’ το τραπέζι» δεν είναι κάτι το καινούργιο.
Είναι βολικό όμως να επικεντρώνεις τα πυρά σου σε κάποια «διεφθαρμένα» άτομα και να αφήνεις στο απυρόβλητο όλο το πολιτικό σύστημα.

Αλλωστε μπηχτές για ομόσταυλους τους έχουν ακουστεί και από πρωτοκλασάτα στελέχη αστικών κομμάτων.
Και ο Τζουμάκας είχε μιλήσει για «βουλευτές υπαλλήλους βιομηχάνων» και η Βάσω Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι «δεν μπορεί να είναι στο ίδιο κόμμα με ανθρώπους που πλούτισαν από την παραμονή τους στην εξουσία»!

Το βασικό είναι άλλο. Να γίνει ξεκάθαρο ότι όλα τα αστικά κόμματα σαν πολιτικοί μηχανισμοί είναι χωμένοι μέχρι τα μπούνια στην διαφθορά.
Χρηματοδοτούνται και λειτουργούν σαν οικιακοί βοηθοί των πλουτοκρατών.

Το βλέπουμε με τα όσα βγαίνουν στον αφρό με το σκάνδαλο της «Ζήμενς».
Εκπρόσωποι της παραδέχτηκαν ότι χρηματοδοτούσαν με τεράστια ποσά τα κομματικά ταμεία της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ, (και φυσικά δεν είναι το μόνο μονοπώλιο που ακολουθεί αυτή την τακτική).
Ακούσαμε πριν μερικά χρόνια τον Βαρδινογιάννη να δηλώνει δημόσια ότι χρηματοδοτεί ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα και να μην υπάρχει καμιά διάψευση.
Διαβάσαμε, το 1993 άρθρο του Κ. Σημίτη στην «Κοινοβουλευτική Επιθεώρηση» που παραδεχόταν ότι οι ίδιοι βιομήχανοι χρηματοδοτούν διαφορετικά κόμματα «για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους».

Απ’ αυτό το αλισβερίσι δεν ξεφεύγουν και τα «αριστερά» κόμματα. Να θυμηθούμε ότι το ΚΚΕ είχε την ευθύνη για την διοίκηση του ΟΤΕ στην κυβέρνηση Τζανετάκη με το δίδυμο Μήνη-Κιουλάφα. Τότε έδωσαν και τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ στον Κόκκαλη που ουσιαστικά ξεκίνησε την μονοκρατορία της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Ο πρώην βουλευτής τους Αγγουράκης, σήμερα κατεβαίνει ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δούλευε στις επιχειρήσεις του Κόκκαλη και ήταν ο σύνδεσμος πλουτοκράτη – κόμματος.

Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος υπήρξε έμμισθος νομικός σύμβουλος του Τεγόπουλου και του Αλαφούζου.
Σημειωτέον ο Αλαφούζος είναι ο μόνος καπιταλιστής που παραδέχτηκε δημόσια ότι χρηματοδοτούσε με εκατοντάδες εκατομμύρια δρχ την Ν.Δ μέσω Μητσοτάκη.
Λέτε ότι ο Κωνσταντόπουλος δεν θα έκανε τα κουμάντα του και για το κόμμα στο οποίο ηγείτο;

Στην υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή, ας μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *