Στο ίδιο έργο θεατές

Ότι οι αστοί πολιτικοί έχουν ειδικευτεί στην υποκρισία δεν το συζητάμε. Θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα σαν ηθοποιοί σε θεατρικές παραστάσεις.

Απ’ την μια σχίζουν τα ιμάτια τους γιατί υποτίθεται ότι η αντιπολίτευση «ποινικοποιεί την πολιτική ζωή», -ο Καραμανλής μάλιστα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι μετατρέπει την χώρα σε Κολοσσαίο- και απ’ την άλλη, όπως διαβάζουμε σήμερα σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, ο μηχανισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης εργάζεται πυρετωδώς για να αναθερμάνει το σκάνδαλο της «Ζήμενς».

Πνιγμένος στα σκάνδαλα ο νεοδημοκρατικός θίασος παίζει το τελευταίο του χαρτί ώστε η εκλογική του συντριβή που προβλέπετε στις επόμενες εκλογές να μετατραπεί σε μια απλή ήττα.
Πιστεύει ότι με την «Ζήμενς» θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ (με την εμπλοκή Τσουκάτου) αλλά και προσωπικά τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου (που διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τρεπεκλή).
Προσπαθεί να πετύχει έναν συμψηφισμό, εδραιώνοντας την πεποίθηση του κόσμου ότι «όλοι ίδιοι είναι» οπότε «ψηφίστε τους λιγότερο κλέφτες».
Κι αυτό γιατί αποδεδειγμένα –με όσα έχουν ‘ρθει στην δημοσιότητα- οι μίζες που έδινε η «Ζήμενς» σε κομματικά ταμεία φτάνουν και στις μέρες τις νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, όπως αυτές που έπεσαν για την προμήθεια του χαφιεδοσυστήματος C-40.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή και να απροσανατολίζουμε τον κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτών των «ποινικών διώξεων» το ξέρουμε: «Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του παραδικαστικού κυκλώματος. Σελίδες επί σελίδων στις εφημερίδες, ώρες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου στα αντίστοιχα μέσα. Ονόματα, ποσά, λεπτομέρειες, πουλημένες υποθέσεις, διωγμοί, προφυλακίσεις. Εως εκεί. Μετά; Εγιναν δίκες; Δεν έγιναν ακόμη; Ουδείς ασχολείται. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και αυτή τη φορά», γράφει η Σ. Αλεξίου στα ΝΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *