Το ποίημα του Λαζόπουλου


Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Λαζόπουλος είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης.
Οποιος διαβάσει και την συνέντευξη που έδωσε στον Κακαουνάκη και δημοσιεύετε στο σημερινό «Καρφί» θα διαπίστωσε και κάτι άλλο. Ότι πέρα από κάποιες σωστές διαπιστώσεις που κάνει για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας, επικαλείται την θεσμολαγνεία σαν διέξοδο.
Δεν ξεφεύγει δηλαδή ούτε ελάχιστα αππό τις πολιτικές αναλύσεις που κάνουν όλοι οι αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Ας δούμε συνοπτικά είπε ο Λαζόπουλος που δηλώνει μάλιστα «Δεν είμαι ανένταχτος. Είναι πιο αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ»:
«Θα ζήσουμε στιγμές που δεν θα τις πιστεύουμε. Ήδη ο Έλληνας δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του για αυτό που είναι έτοιμος να κάνει μέσα του. Στο μυαλό των ανθρώπων αυτή τη στιγμή τρέχουνε και κατοικούνε ακραίες σκέψεις. Πιστεύω ότι ο μεσαίος άνθρωπος στο μυαλό του έχει μετακινηθεί στα άκρα Αριστερά. Απλώς ο τρόπος που έχει μεγαλώσει τον κρατάει δέσμιο των κινήσεων που θα ήθελε να κάνει. Αυτή η κατάσταση, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό. Είναι αδύνατον. Η ακρίβεια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Αφού, λοιπόν κάνει αυτή την σωστή εκτίμηση εντοπίζει και τους υπευθύνους:
«Ευθύνεται ο πρωθυπουργός κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του επιτελείου του, των υπουργών του, των στελεχών του».
Αρκεί δηλαδή σύμφωνα με τον Λαζόπουλο να υπάρξει ένας πιο καλός υπουργός με πιο ικανά στελέχη και όλα τα πράγματα θα φτιάξουν.

Και συνεχίζει ο Λαζόπουλος στο ίδιο μοτίβο για να το κάνει αυτό πιο σαφές: «Βέβαιο είναι ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν τα κόμματα με την παρούσα μορφή. Αν δεν υπάρξει αλλαγή και δεν μπούνε νέοι άνθρωποι στην πολιτική, δεν θα προχωρήσει τίποτα».
Ανακάλυψε δηλαδή ποιος ευθύνεται για την σημερινή εξαθλίωση της εργατικής τάξεις. Είναι τα «κόμματα με την παρούσα μορφή». Να αλλάξουμε δηλαδή την οργανωτική δομή των κομμάτων να «μπούνε νέοι άνθρωποι στην πολιτική», και αμέσως ο λαός θα έχει λύσει όλα του τα προβλήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λάκη δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία αλλά μόνο κάποιες μαριονέτες που συχνάζουν στο κυνοβούλιο. Τις αλλάζουμε με «νέους ανθρώπους στην πολιτική» και εξαλείφονται όλα τα προβλήματά μας. Διαλέξτε καλούς εθνονταβατζήδες δηλαδή, καθώς ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια.

Πέντε σελίδες συνέντευξη έδωσε ο Λαζόπουλος και δεν ανέφερε ούτε μια φορά τις λέξεις, καπιταλισμός, εργατικό κίνημα, λαϊκοί αγώνες …. Πολύ δύσκολα το σύστημα θα έβρισκε καλύτερο αμορτισέρ για να εκτονώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια –έστω σε κάποιο βαθμό- απ’ τον “εθνικό μας διασκεδαστή”.

Αξιος ο μισθός του

Μία απάντηση στο “Το ποίημα του Λαζόπουλου”

  1. Σύμφωνα με την παρούσα δομή του Συντάγματος όσοι νέοι και να μπούνε, κανείς εκτός από την εκάστοτε πλειοψηφία που συγκροτεί κυβέρνηση, δεν έχει δημοσιονομικό ρόλο.
    Και να κόβουν τις φλέβες τους στα κυβερνητικά λάθη, απλά θα τους δίνουν μπουκαλάκια να μη λερώσουν κάτω.
    Το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι κατασκευή για να μην αλλάξει τίποτα ποτέ.
    Γιάννης Αννουσάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *