Eίμαστε σκυφτοί γι’ αυτό τους βλέπουμε τεράστιους

«Για πρώτη φορά, 100 και πλέον χρόνια από την ιστορική ρήση του Μαρξ “προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε” εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία ελαστικών Continetal στη Γαλλία διαδήλωσαν με Γερμανούς συναδέλφους τους στο Αμβούργο. Κρατούσαν μάλιστα ένα πανό με τη γνωστή προτροπή του κομμουνιστικού μανιφέστου στα γαλλικά. Μια διαδήλωση που μπορεί να μην είναι πρελούδιο της ευαγγελιζόμενης μαρξιστικής επανάστασης, αλλά σίγουρα αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της αυξανόμενης εργατικής δυσαρέσκειας στην Ευρώπη – και όχι μόνο», γράφει ανταπόκριση φυλλάδας.

Προβληματισμός επικρατεί στην αστική τάξη της Ολλανδίας γιατί ένας εργάτης που είχε απολυθεί απ’ την εργασία του πήρε το αυτοκίνητο του και στην προσπάθειά του να πέσει πάνω στη βασιλική οικογένεια που έκανε περιοδεία, σκότωσε έξι και έστειλε στο νοσοκομείο καμιά δεκαριά, συμπληρώνει μια άλλη.

Ενώ το γεγονός ότι δέχτηκε τέσσερις σφαίρες ένας Ελληνας, διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρία της Σερβίας, που ήθελε να κάνει απολύσεις αναφέρει μια τρίτη εφημερίδα.

Στα δικά μας τώρα. Ο Απρίλης του 2009 ήταν ο καλύτερος μήνας για το χρηματιστήριό μας μέσα σε ολόκληρη τη δεκαετία, γράφει οικονομική εφημερίδα.
Ένα εκατομμύριο ευρώ θα στοιχίσει η ανακαίνιση που κάνει στην βίλα της η κόρη του Λάτση μας ενημερώνει κυριακάτικη εφημερίδα.
500 εκατ ευρώ καθαρά κέρδη είχαν οι τράπεζες στο πρώτο τρίμηνο του 2009 μας λέει το οικονομικό ρεπορτάζ φυλλάδας.

Κι αυτά την ίδια στιγμή που οδηγούνται άνθρωποι στην αυτοκτονία απ’ τους τοκογλύφους τραπεζίτες την ίδια στιγμή που γυναίκα απ’ την Θεσσαλονίκη προσφέρετε να πουλήσει το ένα της νεφρό για να μην της κατασχέσει η τράπεζα το σπίτι της.

Γμτ, είμαστε σκυφτοί γι’ αυτό τους βλέπουμε τεράστιους. Το γυρνάμε στην μοιρολατρία γ’ αυτό μπορούν οι πλουτοκράτες και αλωνίζουν. Τι άλλο πια περιμένουμε; Αντε να ξυπνήσουμε να γυρίζει ο ντουνιάς που λέει και το άσμα.

0 απαντήσεις στο “Eίμαστε σκυφτοί γι’ αυτό τους βλέπουμε τεράστιους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *