Φυλακές παντού, δικαιοσύνη πουθενά

Για το τι συμβαίνει στις φυλακές και των ρόλο των ανθρωποφυλάκων έχουμε αναφερθει αρκετές φορές.

Ένα στοιχείο και μόνο μας δίνει μια γεύση για το τι συμβαίνει πίσω απ’ τους μαντρότοιχους των φυλακών.

Για 417 θανάτους στις ελληνικές φυλακές την τελευταία δεκαετία μιλούν τα επίσημα στοιχεία. Για 417 και ίσως πολύ περισσότερες κρατικές δολοφονίες που παραμένουν ατιμώρητες, προστατευμένες κάτω από τα πορίσματα του τύπου: «αυτοκτονία», «αδιευκρίνιστες αιτίες», «φυσιολογικά αίτια».

Από κει και πέρα δεν έχουν καλύτερη τύχη όσοι βρεθούν κρατούμενοι σε κτίρια της μπασκηναρίας.
Αυτό που συμβαίνει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι χαρακτηριστικό.
Με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές τα κρατητήρια της ΓΑΔΘ έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Ογδόντα επτά κρατούμενοι είναι στοιβαγμένοι εκεί, ορισμένοι έχουν να δουν το φως του ήλιου πάνω από δυο μήνες επιβιώνοντας σε άθλιες συνθήκες.

Τους έχουν πετάξει σαν τσουβάλια σε κάποια υπόγεια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού, με την ηπατίτιδα και το AIDS να θερίζει.

Για τους ανθρωποφύλακες οι κρατούμενοι χαρακτηρίζονται «σκυλιά» όπως είχε πει σε συνέντευξη του ο φυλακισμένος Β. Πάλλης και απολαμβάνουν να τους ξευτελίζουν και να τους ταπεινώνουν.
Το ίδιο κάνουν και οι μπάτσοι της Θεσσαλονίκης που έχουν μετατραπεί σε ανθρωποφύλακες.

Φτάνοντας στα όρια της ανθρώπινης αντοχής οι κρατούμενοι – φυλακισμένοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης από χτες το μεσημέρι ξεκίνησαν απεργία πείνας, ενώ ο υπουργός δικαιοσύνης Δένδιας σφυρίζει αδιάφορος για το δράμα που περνούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *