Οι παπάρες του Τιανταφυλλόπουλου

Παρακολουθήσαμε –όσο αντέξαμε- την χθεσινή άθλια τηλεοπτική εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου που εμπορεύτηκε το δράμα της Ε. Θώδης.

Να προσπεράσουμε το γεγονός ότι ο Μ.Τ είναι ένας τύπος που έχει ειδικευτεί στον τηλεοπτικό κανιβαλισμό, στο όνομα της τηλεθέασης ενώ έχει συκοφαντήσει και εξευτελίσει δεκάδες ανθρώπους, οπότε είναι ο πιο ακατάλληλος τύπος να δίνει μαθήματα «τηλεοπτικής ηθικής».

Να μην σταθούμε ούτε στα όσα του χρέωσε ό πρώην στενός συνεργάτης του Σ. Γκιόλας που του απέδωσε ότι είναι ένας στυγνός εργοδότης, που ξεζουμίζει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους του, μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα και ένας εν δυνάμει δολοφόνος, αφού όπως λέει ο Γκιόλιας απευθυνόμενος στον πρώην εργοδότη του:
«Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο «Πρώτο Θέμα» για να σκοτώσεις τον Θέμο».

Δεν μπορούμε όμως να μην τα παίρνουμε στο κρανίο όταν ακούμε τον Τριανταφυλλόπουλο να μιλάει με γλώσσα που χρησιμοποιούσε η εφημερίδα «Προλεταριακή Σημαία» στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Είναι δυνατόν ένας τύπος που διαχρονικά ήταν ένα τσιράκι των εργοδοτών του, υπηρέτησε – με ιδιαίτερη επιτυχία πρέπει να αναγνωρίσουμε- τις επιδιώξεις των πλουτοκρατών αφεντικών του να τον ακούμε να μιλάει ότι είναι αντίπαλος και πολεμάει το «μπουρδέλο» -έτσι το χαρακτήρισε- πολιτικό σύστημα, να αυτόκολακεύετε για την «ανεξαρτησία» των εκπομπών του και ένα σωρό τέτοιες παπαριές;

Και για να μην πλατειάζουμε αρκεί να δημοσιεύσουμε αποσπάσματα από το συμβόλαιο που έχει με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter όπου φαίνετε ξεκάθαρα ότι παραχωρεί τον πλήρη έλεγχο και τον τελικό λόγο για την δομή των εκπομπών που παρουσιάζει στα αφεντικά του.

Με απλά λόγια δηλαδή, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν αποτελεί παρά μια μαριονέτα στα χέρια των αφεντικών του.

Από τη σύμβαση αυτή προκύπτει ότι δεν υπάρχει σχέση εξαρτημένης εργασίας μεταξύ του Ε. Τριανταφυλλόπουλου και του τηλεοπτικού σταθμού. …

Πέραν τούτου όμως τίποτα δεν μεταδίδεται χωρίς την έγκριση του τηλεοπτικού σταθμού. Η ροή του προγράμματος παρακολουθείται από υπαλλήλους του σταθμού και υπάρχει η δυνατότητα διακοπής αυτής από αρμόδιο υπάλληλο, αν παραστεί ανάγκη προς τούτο. …

“Η θεματολογία, η δομή και η μορφή των εκπομπών θα καθορίζονται από τον Παραγωγό και τον Αντισυμβαλλόμενο σε συνεργασία με τον Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού”

Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει έναντι του παραγωγού κατά αποκλειστικότητα “το δικαίωμα διασκευής, μετατροπής με διαφορετικό μοντάζ ή και μετατροπές (προσθαφαιρέσεις) του παραχθησόμενου τηλεοπτικού προϊόντος σε άλλες μορφές τηλεοπτικών προγραμμάτων”.

Απ’ αυτά είναι προφανές ότι ο τηλεοπτικός σταθμός καθορίζει τη θεματολογία, τη δομή και τη μορφή των εκπομπών, φυσικά με γνώμονα τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του σταθμού.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα υπόλοιπα που παπαγαλίζει στις εκπομπές του ο Τριανταφυλλόπουλος είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Με άποψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *