Κυβέρνηση ΑΚΕΛ και Ισραήλ τρομοκρατούν την ειρήνη

Η πολεμοκάπηλη κατηφόρα που έχει πάρει το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο και πιο συγκεκριμένα η «αριστερή» κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν έχει σταματημό. Πλέον η Κύπρος αποτελεί τον πιο χυδαίο σύμμαχο του Ισραήλ και η κυβέρνηση της είναι αποφασισμένη να το ακολουθήσει στα πιο μεγάλα εγκλήματα εναντίον λαών με τους οποίους ποτέ δεν είχε την παραμικρή προστριβή.

Είναι χαρακτηριστική η αποκάλυψη του δημοσιεύματος των Sunday Times σύμφωνα με το οποίο η Κύπρος παραχώρησε άδεια για τη χρησιμοποίηση αεροπορικής βάσης στο Ισραήλ και σε περίπτωση σύρραξης με το Ιράν!!! Η εφημερίδα επικαλείται συνεργάτες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Β.Νετανιάχου και γράφει ότι η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στην επίσκεψή του την εβδομάδα που πέρασε στη Κύπρο. Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι αυτού του είδους η στρατιωτική συνεργασία δεν συνδέεται στο ρεπορτάζ με την υπόθεση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά με το πιθανό χτύπημα στο Ιράν. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η χρήση αεροδρομίων της Κύπρου θα είναι πολύ κρίσιμη αν το Ισραήλ δεχόταν πυραυλική επίθεση από το Ιράν. Αναφέρει επίσης ότι το Ισραήλ έχει λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες της χώρας και σε άλλους Εβραϊκούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο έπειτα από προειδοποιήσεις ότι οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Μπανγκόκ, Δελχί και Τυφλίδα είναι η αρχή μιας μακράς τρομοκρατικής εκστρατείας από το Ιράν.

Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ουσιαστικά εμπλέκει σε πολύ επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες ολόκληρο το λαό της Κύπρου, αλλά και το προσωπικό της ΕΛΔΥΚ, καθώς είναι σίγουρο ότι αν το Ισραήλ επιτεθεί εναντίον του Ιράν, χρησιμοποιώντας μάλιστα πυρηνικά όπλα, το τελευταίο θα αμυνθεί και θα απαντήσει με κάθε μέσο, όπως έχει κάθε δικαίωμα. Και είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο ότι τα ιρανικά οπλικά συστήματα θα στραφούν και εναντίον της Κύπρου που στηρίζει τη βάρβαρη και παράνομη ισραηλινή επίθεση και εμπλέκεται άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την παρουσία μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολεμική ετοιμότητα του Ισραήλ.

Και ενώ η κυπριακή κυβέρνηση προσφέρει κάθε πολιτική και στρατιωτική υπηρεσία στο κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, υποκριτικά και πρόστυχα, θέλοντας να θολώσει να νερά και να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, διαμέσου της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δηλώνει ότι η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει το «ουδέτερο έδαφος» της Ανατολικής Μεσογείου, όπου τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής θα συναντώνται για καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού τους πλούτου, υπέρ του συμφέροντος των ίδιων των λαών της περιοχής, της σταθερότητας και της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και την απρόσκοπτη παροχή ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην Ημερίδα του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ με θέμα: ”Η Κυπριακή Δημοκρατία ως χώρα παραγωγής ενέργειας: Ρόλος και σχέσεις με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου”, η κ. Μαρκουλλή είπε πως ”η ανακάλυψη υδρογονανθράκων δημιουργεί νέες προοπτικές και νέα δυναμική στον ρόλο της Κύπρου”, προσθέτοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατία επιδιώκει τη σύναψη διμερών συμφωνιών, που θα επιτρέψουν τη δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου για τη συνεργασία της, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία επιθυμεί να αξιοποιήσει τόσο διμερώς, όσο και εντός του πλαισίου της Ένωσης για τη Μεσόγειο, για την προώθηση της ευρύτερη συνεργασία με τους γείτονες της στη Μέση Ανατολή. Όπως ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών ”ήδη έχουν υπογραφεί σημαντικές συμφωνίες με την Αίγυπτο, για την αξιοποίηση κοινών κοιτασμάτων, αλλά και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή”, ενώ πρόσθεσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει σύντομα να ολοκληρωθούν και οι σχετικές διαβουλεύσεις με το Ισραήλ. Εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα ξεκινήσουν ανάλογες συζητήσεις και με τον Λίβανο, σημειώνοντας πως η ύπαρξη υδρογονανθράκων αποτελεί το νέο όχημα που οδηγεί σε μια στενότερη και πιο συστηματική συνεργασία με τα γειτονικά κράτη. Αναφερόμενη στο Ισραήλ, είπε πως ”έχουν υπογραφεί μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, 11 συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για Στρατιωτική Συνεργασία, για Ανταλλαγή Διαβαθμισμένων Πληροφοριών, αλλά και για Συνεργασία στον τομέα της Ερευνάς και Διάσωσης.

Από τα παραπάνω προκύπτει η σφοδρή επιθυμία του ελληνοκυπριακού κατεστημένου να προχωρήσει βίαια την αντεργατική επίθεση και να αποτελέσει τον αποκλειστικό εκμεταλλευτή των κυπριακών ενεργειακών κοιτασμάτων στο όνομα της           Κυπριακής Δημοκρατίας, βασιζόμενο στην στρατηγικού τύπου συμμαχία του με το Ισραήλ. Το αντάλλαγμα είναι η συμμετοχή του σε κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων για τους λαούς που θα βρεθούν στο στόχαστρο των ισραηλινών ή αμερικανικών ή ευρωπαϊκών όπλων, αλλά αδιαφορώντας ταυτόχρονα και για το λαό της Κύπρου που θα αντιμετωπίσει τις εκδικητικές συνέπειες της αδίστακτα επιθετικής και φιλοπόλεμης ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας και ολόκληρου του αστικού πολιτικού-οικονομικού κατεστημένου που παρουσιάζεται σύμφωνο σε αυτές τις επιδιώξεις.

Ο Κυπριακός λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να αντιπαλέψει αυτές τις βάρβαρες επιλογές. Η ελληνοκυπριακή αστική τάξη στο όνομα της αντιμετώπισης της Τουρκικής απειλής παίζει βρώμικα αντεργατικά και φιλοπόλεμα παιχνίδια στην πλάτη του λαού, διεκδικώντας την γεωστρατηγική της αναβάθμιση.

Μεθυσμένη από το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, ζαλισμένη από τα ποτάμια των ευρώ που λιγουρεύεται είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που θα χύσουν και πάλι ποτάμι το αίμα των λαών.

Και του Κυπριακού λαού…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *