«Ζούμε εδώ, δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε χαρτιά, αξιοπρέπεια, ίσα δικαιώματα».

Οργανώσεις μεταναστών μαζί με αντιρατσιστικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κεντρικό σύνθημα τους είναι: «Ζούμε εδώ, δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε χαρτιά, αξιοπρέπεια, ίσα δικαιώματα».

Σε κείμενο που υπογράφουν δεκάδες σύλλογοι μεταναστών αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Φτάνει πια με το κυνηγητό, τις απελάσεις, το ξύλο και τις δολοφονίες μεταναστών, τις επιθέσεις εναντίον μας από φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες.

Παράνομους μα κάνει ο νόμος που αρνείται άδεις παραμονής στους μετανάστες εδώ και τέσσερα χρόνια. Λαθραίους μας κάνει το ελληνικό κράτος που μας παίρνει πίσω τα χαρτιά, ακόμα κι αν ήρθαμε εδώ πριν από το 2005.

Είμαστε εργαζόμενοι με μικρά παιδιά, που φύγαμε από τις πατρίδες μας λόγω φτώχειας, πολέμων, εμφυλίων ή δικτατορίας. Ήρθαμε στην Ευρώπη παράνομα, αφού δεν είχαμε καμία νόμιμη δυνατότητα. Ζητάμε τα αυτονόητα: να νομιμοποιήσουμε την παραμονή μας, να έχουμε ασφάλιση, πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως κάθε κάτοικος της Ελλάδας και της ΕΕ.

Η συνεχιζόμενη ομηρία μας δεν πλήττει μόνο εμάς. Υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα κάθε ντόπιου εργαζόμενου, ενισχύει τις ακραίες ρατσιστικές φωνές και πρακτικές».

Η συμμετοχή μας στην συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι αυτονόητη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *