Δυο κόμματα είναι στην συσκευασία της ίδιας πολιτικής.

Σε πολιτικο-δημοσιογραφικά στέκια συζητείται οι γέφυρες που έριξαν με το ΠΑΣΟΚ πρωτοκλασάτα νεοδημοκρατικά στελέχη, ενόψει της εκλογικής ήττας της Ν.Δ, γράφει σημερινή εφημερίδα.
Το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι ανοιχτός σε τέτοιες συνεργασίες αναφέροντας την πολιτική στέγη που πρόσφερε σε Ανδριανόπουλο και Μάνο.

Δεν ξέρουμε πόση βασιμότητα έχει το δημοσίευμα αλλά γιατί επιλέγουν μεσοβέζικες λύσεις;
Γιατί δεν διαλύονται ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ να φτιάξουν ένα κοινό μαγαζί;
Αλλωστε το ίδιο εμπόρευμα πουλάνε και οι δυο. Λιτότητα για την εργατική τάξη παροχές για το κεφάλαιο.

Αλήθεια, ας μας πει κάποιος που διαφέρουν.
Αγκαλιά τάχθηκε υπέρ της παραγραφής των σκανδάλων, όπως μαζί έχουν ψηφίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών.

Οι «γαλάζιοι», υπόσχονται «μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά», αλλά στέλνουν υποθέσεις (υποκλοπές, απαγωγές, καρτέλ) στο αρχείο και κλείνουν τη Βουλή πριν της ώρας της, ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος παραγραφής για Βατοπέδια, «Ζήμενς», «Γερμανός», «υπόθεση Παυλίδη».

Τα ίδια και οι «πράσινοι». Διακηρύσσουν «όλα στο φως», αλλά δηλώνουν «περήφανοι για τη διακυβέρνηση» της περιόδου με τα Χρηματιστήρια, τα «κότερα», τα C4i, τους Τσουκάτους, τους Μαντέληδες.

Οι ντροπολογίες της νύχτας, οι ρυθμίσεις υπέρ εισφοροκλεφτών των ασφαλιστικών ταμείων, οι νόμοι υπέρ «νταβατζήδων», τα «αποχωρώ» του ενός από τις ψηφοφορίες για τα σκάνδαλα και τα θεατρινίστικα «αποχωρώ» του άλλου από τις διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση, οι ρυθμίσεις ενίσχυσης των τραπεζών με 28 δισ., οι από κοινού υπερψηφίσεις των τρομονόμων, την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ δεν έχουν;

Γ’ αυτό λέμε, τι το κουράζουν το πράμα; Ετσι κι αλλιώς δυο κόμματα είναι στην συσκευασία της ίδιας πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *