Ο γάμος είναι μια αστική πράξη


Εγινε χτες η πορεία που είχε προαναγγείλει το Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας. Ακούστηκαν συνθήματα για τις διεκδικήσεις της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, υπήρξε και η γραφική παρουσία καμιά 30αρια χρυσαυγιτών που κραύγαζαν γελοιότητες (“εξω οι πούστηδες απ’ την Αθήνα”).

Ποιος είναι ο σκοπός του Athens Pride, μπορείτε να τον διαβάσετε στην ιστοσελίδα του (που είναι γεμάτη από σπόνσορες (εστιατόρια, εφημερίδες και κρατικές υπηρεσίες) αλλά απουσιάζει η παραμικρή αναφορά για μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.
Εμάς μας έδωσε την αίσθηση ότι κάποιοι έχουν κάνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, επάγγελμα.
Ας μην το σχολιάσουμε παραπάνω και να αρκεστούμε στην μεταφορά εδώ ενός άρθρου απ’ την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ.

Ο γάμος είναι μια αστική πράξη

Βρήκαμε πάλι θέμα να πνίξουμε την επικαιρότητα: έχουν ή όχι ζευγάρια του ίδιου φύλου το δικαίωμα να συνάπτουν γάμο; Τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα γνωστά: από τη μια το παπαδαριό και όλος ο εσμός της συντήρησης, από την άλλη οι οπαδοί του αστικού φιλελευθερισμού.
Γνωστοί υποκριτές και κρυφοφασίστες οι πρώτοι, πρωταγωνιστούν κάθε φορά που προωθείται ένα φιλελεύθερο αστικό μέτρο.
Γνωστοί θεσμολάγνοι οι δεύτεροι, βάζουν στη μπάντα την κοινωνική ουσία του ζητήματος και μένουν στα επιφαινόμενα του.
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας και της κοινωνικής της αποδοχής είναι πρόβλημα θεσμών; Λέτε ν’ αρχίσουν να τρέχουν όλοι και όλες στα δημαρχεία για γάμο; Το εφήμερο (με όσα το συνοδεύουν) των ομοφυλοφιλικών σχέσεων λέτε να εξαφανιστεί άμα επιτραπεί ο γάμος;

Ο γάμος είναι μια αστική σχέση, που έχει να κάνει με την ιδιοκτησία και τα κληρονομικά δικαιώματα. Χωρίς αυτά, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να υπάρχει. Θα αρκούσε η ιδιωτική συμφωνία δύο ανθρώπων να ζήσουν μαζί.
Ως αστική σχέση, λοιπόν, δε μπορεί να περιορίζεται σε ανθρώπους διαφορετικού φύλου. Η πολιτική ισότητα της αστικής δημοκρατίας αγκαλιάζει τους πάντες. Γι’ αυτό και απορούμε που οι οπαδοί του αστικού φιλελευθερισμού ανακάλυψαν τώρα αυτή τη δυνατότητα. Τόσα χρόνια τους είχε ξεφύγει, άραγε;

Ολος ο θόρυβος των τελευταίων ημερών δεν είναι απαλλαγμένος από σκοπιμότητες, πολιτικές και άλλες. Και της κυβέρνησης μια χαρά της έρχεται. Οσο και να χτυπιέται ο Σανίδας, όσο και να ολοφύρεται το δεσποταριό (ζηλεύουν, φαίνεται, που αυτοί θα εξακολουθούν να κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους), το παιχνίδι το έχουν χαμένο. Η δυνατότητα σύναψης γάμου και από άτομα ίδιου φύλου θα επιτραπεί, είτε το πουν γάμο είτε σύμφωνο συμβίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *