Μια απ’ τα ίδια. Σκάνδαλο για βουλευτές-δικαστικούς.

Για το πώς οι βουλευτές όπως και οι δικαστικοί έχοντας το μαχαίρι και το πεπόνι φροντίζουν το παντεσπάνι που χλαπακιάζουν να μεγαλώνει συνεχώς έχουμε αναφερθεί σε πολλές αναρτήσεις μας.
(Στην «μηχανή αναζήτησης» του μπλογκ μας αν γράψετε τις λέξεις «αυξήσεις βουλευτές» θα το διαπιστώσετε).

Είναι τόσο προκλητικές οι αυξήσεις που λαμβάνουν που έχουν φτάσει στο σημείο ακόμα και οι αστικές φυλλάδες να τους κράζουν.
«Βλέπουμε ότι ο βουλευτικός μισθός έχει αυξηθεί από το 1975 κατά 64 φορές!!!» κυκλοφορούσε με τίτλο το «Βήμα» ενώ ποιο καυστικός ο Θάνος Οικονομόπουλος, στην «Καθημερινή», συμπλήρωνε χαρακτηριστικά:

“«Αρκεί να συνυπολογίσει κάποιος, πως οι ετήσιες απολαβές των βουλευτών μας, κυμαίνονται από 100-120.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές οι διάφορες ατέλειες, τα προβλεπόμενα έξοδα κίνησης, τα επιδόματα στέγης (για τους βουλευτές επαρχίας), τα επιδόματα για την οργάνωση του γραφείου τους (περίπου στο 20% επί της μηνιαίας αποζημίωσής τους!), ούτε φυσικά και το δωρεάν αυτοκίνητο (2.000 κ. εκ.) που τους παρέχει το Δημόσιο, τον ένα επιστημονικό συνεργάτη που τους πληρώνει η Βουλή και τους 4 (με απόσπαση) δημοσίους υπαλλήλους που έχουν το δικαίωμα να φέρουν στα γραφεία τους… Οπως και να το κάνεις, ένας μισθός γύρω στα 10.000 ευρώ τον μήνα «πακέτο» με τα άλλα συνακολουθήματα «καλός είναι…», βρε αδερφέ!”.

Για τις νέες προκλητικές αυξήσεις που θα λάβουν (με τις γνωστές μεθοδεύσεις) αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του το χθεσινό «Εθνος» πράγμα που έδωσε το ερέθισμα τον Γ. Κύρτσο να εξαπολύσει τις δικές του βολές απ’ την σημερινή «Cιty Press».

Με άρθρο του που τιτλοφορεί: «Νέο σκάνδαλο με τους μισθούς και τις συντάξεις βουλευτών» κριτικάρει την κυβέρνηση για την μεθόδευσή της να δώσει νέες αστρονομικές αυξήσεις στις αποδοχές δικαστικών και βουλευτών εκτιμώντας ότι με τέτοιες αποφάσεις «έστειλε το λάθος μήνυμα για την ποιότητα και την αξιοπιστία της δημοκρατίας μας».

Δεν καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση που εκφράζουν όλοι αυτοί. Την στιγμή που οργιάζουν τα κυβερνητικά golden boys στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, τα πρόσωπα που εκφράζουν τους «θεσμούς» της αστικής δικτατορίας που βιώνουμε, δεν θα φρόντιζαν και την πάρτι τους;

Και μιλάμε μόνο για όσα τσεπώνουν πάνω απ’ το τραπέζι. Γιατί αν ψάξουμε όσα παντελωνιάζουν στην ζούλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *