Αύριο το φινάλε άλλης μια ακόμα ασφαλίτικης σκευωρίας


Η μπασκηναρία της Θεσσαλονίκης έχει παράδοση στο να χρησιμοποιήσει αλόγιστη βία εναντίον διαδηλωτών, και να στήνει σκευωρίες.

Το τελευταίο θύμα της ήταν ο19χρονος Παναγιώτη Κετίνης. Βρέθηκαν δυο μπάτσοι και κατέθεσαν για τον φοιτητή: «Από τον σωματότυπό του, το ακριβές του χρωματισμού και του είδους των υποδημάτων του (πράσινα αθλητικά), του παντελονιού (κοντό ως το γόνατο) και της μπλούζας (φέρουσα σχέδια), πείστηκα χωρίς καμία αμφιβολία ότι είναι ο δράστης των προαναφερομένων πράξεων». (Του φόρτωσαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ρίψεις μολότοφ και καταστροφή αυτοκινήτων έξω από το ΑΠΘ)

.Με τέτοιες καταθέσεις μόνο σε φασιστικό στρατοδικείο θα μπορούσε να καταδικαστεί ο φοιτητής.

Πρώτον ο σωματότυπος του δράστη που περιγράφουν οι μπάτσοι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την κορμοστασιά του Π. Κ και δεύτερον το πιο σημαντικό 14 συμφοιτητές του καταθέτουν ένορκα ότι την ώρα των επεισοδίων ο 19 Π. Κ διασκέδαζε μαζί τους σε πάρτι ραδιοφωνικού σταθμού.

Επανερχόμαστε στην περιπέτεια του Π. Κετίνη γιατί ξεκινάει αύριο, -ήταν να δικαστει στις 2 Δεκέμβρη αλλά τότε αναβλήθηκε- στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης η δίκη του.

Το πιθανότερο είναι ότι θα αθωωθεί.

Ο φοιτητής, όμως προφυλακίστηκε για 46 ολόκληρες ημέρες στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Στερήθηκε την ελευθερία του και βίωσε σε άθλιες συνθήκες γιατί έτσι καύλωσε σε κάποιους μπάτσους και τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί. Ποιος θα τον αποζημιώσει για την σωματική και ψυχική ταλαιπωρία που πέρασε;

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη 19/3: Η δίκη ξεκίνησε με καυαθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και διεκόπη για να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *