Βρετανία: Αστυνομοκρατία και σκάνδαλα

Οι κτηνωδία των Βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων, που συμμετέχουν στους Νατοϊκούς στρατούς κατοχής είναι γνωστή. Πριν λίγο καιρό όλος ο κόσμος ανατρίχιασε όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο όπου υπήρχαν στρατιώτες, στο Ιράκ που στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους αποκεφάλιζαν με τα δόντια τους ζωντανά κοτόπουλα εισπράττοντας τα χειροκροτήματα των συναδέλφων τους!

Επίσης η Βρετανία είναι ένα απ’ το πιο αστυνομοκρατούμενα κράτη του πλανήτη. Πλημμυρισμένη με ένα εκατομμύριο κάμερες, με βάση των βιομετρικών δεδομένων όλων των πολιτών της, τη μαζική λήψη ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων από μαθητές των δημοτικών σχολείων κ.λ.π.

Παράλληλα αυτή την εποχή τα σκάνδαλα των πολιτικών συγκλονίζουν την χώρα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που για πρώτη φορά μετά 300 χρόνια αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο πρόεδρος της βουλής των κοινοτήτων Μάικλ Μάρτιν.

Το βρετανικό καπιταλιστικό κράτος, που αποτελεί «πρότυπο» και για άλλες χώρες, περνάει μια απ’ τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας του. Πραγματοποιούνται μαζικές απολύσεις, το ΑΕΠ της χώρας πήρε την κατηφόρα και οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *