Ανούσιος χαβάς σκανδαλολογίας

Στο ότι ο χαβάς της σκανδαλολογίας βολεύει και τα δυο αστικά κυβερνητικά κόμματα έχουμε αναφερθεί πολλές φορές.
Και είναι σίγουρο ότι με τέτοιες ανούσιες αντιπαραθέσεις θα πάμε μέχρι τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Μένει στο απυρόβλητο οι πολιτικές που είναι οι μήτρες των σκανδάλων και επικεντρώνονται στο ψευδοδίλλημα αν στους κόλπους της Ν.Δ στεγάζονται οι μεγαλύτεροι κλέφτες ή στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ συνωστίζονται περισσότεροι λωποδύτες.

Αν και για την ταμπακιέρα δεν μιλάει κανένας –ότι δηλαδή ο καπιταλισμός είναι ένα μόνιμο σκάνδαλο- υπάρχουν δημοσιογραφικές πένες –ελάχιστες ειν’ η αλήθεια- που δεν διστάζουν να γράψουν ότι όλο το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται σήμερα δεν είναι παρά μια κακόγουστη κωμωδία. (το γράφουν πιο διακριτικά αλλά η ουσία αυτή είναι).

Χαρακτηριστικό το κείμενο του Γιάννη Παντελάκη στην σημερινή «Ελευθεροτυπία»:
«Ηδη το παιχνίδι έχει αρχίσει μεταξύ εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων και θα «χοντρύνει» ακόμα περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες. Αν λέγαμε πως πρόκειται για ένα σικέ παιχνίδι, δεν θα υπερβάλλαμε.

Ολα τα σκάνδαλα που αφορούσαν την περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έχουν παραγραφεί από το 2007, όλα τα σκάνδαλα που αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. παραγράφηκαν τη μαύρη Παρασκευή που ο πρωθυπουργός έκλεισε τη Βουλή.

Αρα, δεν μιλάνε επί της ουσίας, αλλά για εντυπωσιασμό. Χαρακτηριστική η περίπτωση του ΟΣΕ, που αποκάλυψε με τέτοια ένταση αυτή η εφημερίδα -πολλές άλλες σιώπησαν επιδεικτικά- και η οποία αφορά ένα δικομματικό σκάνδαλο. Ξεκίνησε από το 2003 και συνεχίζεται σήμερα. Αφορά και περιόδους ΠΑΣΟΚ και περιόδους Ν.Δ. Ολες οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών που διαχειρίστηκαν το έργο του προαστιακού έχουν παραγραφεί.

Οι εντυπώσεις υπάρχουν βέβαια, και οι πληροφορημένοι πολίτες μπορούν να δημιουργήσουν άποψη για το τι έγινε. Ωστόσο, ευθύνες δεν θ’ αποδοθούν ποτέ. Ισως κάποια μικρά «ψάρια» να την πληρώσουν, αλλά ώς εκεί. Αλλωστε, σχεδόν ποτέ κανένας υπουργός δεν έκατσε στο σκαμνί στο παρελθόν, δεν θα κάτσει δυστυχώς και στο μέλλον.

Τα δεδομένα αυτά, το ότι έχουν παραγραφεί ενδεχόμενες υπουργικές ευθύνες, τα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα ίδια τα στελέχη των κομμάτων που σκανδαλολογούν. Αλλά έχουν προφανώς κάθε λόγο να ποντάρουν στην ασθενή μνήμη μεγάλης μερίδας πολιτών..»..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *