ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Α.Λ.Σ.Χ.Π. ΑΠΟ ΤΟ “ΒΗΜΑ”

*ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ

*ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Με έκπληξη τα μέλη της Ανοιχτής Λαϊκής συνέλευσης Χολαργού – Παπάγου διαβάσαμε στην εφημερίδα «Το Βήμα» άρθρο της 1ης Μαρτίου, υπογεγραμμένο από τον Β.Γ. Λαμπρόπουλο, σχετικό με το θέμα του εμπρηστικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί λίγες μέρες πριν στο Μετρό.

Στο εν λόγω άρθρο ο συντάκτης, που διεκδικεί τα εύσημα του “πράκτορα της αντιτρομοκρατικής”, αναφέρει ότι: «η ΕΛΑΣ μελετά κείμενο – προκήρυξη που εμμέσως προειδοποιούσε για χτύπημα» και το οποίο είχε μοιραστεί στο μετρό στις αρχές Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια παραθέτει μέρος του κειμένου αυτού, το οποίο διαπιστώσαμε με έκπληξη και οργή ότι δεν ήταν άλλο από το κείμενο που η συνέλευσή μας είχε διανείμει, υπογεγραμμένο από την ίδια, στο Μετρό στις 9/2/12, παραμονές των μεγάλων συγκεντρώσεων του τριημέρου πριν την ψήφιση του Μνημονίου 2. Το κείμενο αυτό ήταν επί της ουσίας ένα κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Αττικό Μετρό», προκειμένου να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο των σταθμών τις ώρες των συγκεντρώσεων, με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται: παγίδευση των διαδηλωτών μέσα στα χημικά και την αγριότητα των «προστατών του πολίτη», έλλειψη σταθμού πρώτων βοηθειών κ.α.

Φυσικά ο κος Λαμπρόπουλος δεν αναφέρει το συντάκτη του κειμένου, δηλαδή την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου, ούτε το παραθέτει ολόκληρο, αλλά μέχρι το σημείο που λέει…«Θα συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς; Αφού δεν μας σέβονται, θα μας φοβηθούν»!…

Η συνέχεια και το τέλος του κειμένου είναι τα εξής:

«Όλοι στις συγκεντρώσεις-τις απεργίες-τις καταλήψεις. Όλοι οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ ανοιχτοί. Ειδικά το “Σύνταγμα”. Στο χέρι των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων να το επιβάλουν.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου»

Το παραπάνω κομμάτι του κειμένου αποσιωπάται, μια και δεν ταιριάζει στο προφίλ της “τρομοκρατικής” οργάνωσης που θέλουν να μας πείσουν ότι δρα πίσω από αυτό.

Να γίνουμε καχύποπτοι και να υποθέσουμε ότι σκοπίμως δεν παρέθεσε ολόκληρο το κείμενο, υπηρετώντας έτσι την καθεστωτική γραμμή που μιλά για “τρομοκράτες” και επίδοξους φονιάδες αθώων πολιτών; Μιλάμε για μαύρη προπαγάνδα που θέλει να σκορπίσει το φόβο και στα μελλοντικά «θύματα» αλλά και στους πολίτες που όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς, στοχοποιούνται ως “τρομοκράτες”.

Οι στόχοι προφανείς:

*χτύπημα οποιασδήποτε αντίστασης στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε

*στοχοποίηση κάθε συλλογικότητας που αντιστέκεται

*προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων

Όμως εμείς δε φοβόμαστε

Ναι, εμείς, η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού – Παπάγου, γράψαμε το «κείμενο – προκήρυξη». Κι αν η έκφραση της βούλησης μιας μερίδας πολιτών για παύση της κρατικής βίας και της, εκούσιας ή μη, συνεργασίας των ΜΜΜ με την αστυνομία είναι προειδοποίηση για “τρομοκρατικό χτύπημα”, τότε ναι, “είμαστε όλοι τρομοκράτες”.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

 

 Το επίμαχο άρθρο στο ΒΗΜΑ εδώ και η ‘επανόρθωση’ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *