Απ’ τον Ρουσόπουλο στην Κατεχάκη

Από το blog Sibilla παρακολουθήσαμε την περιπέτεια που πέρασε και είπαμε να το ψάξουμε λίγο το θέμα. Και ποιον τρακάραμε λέτε;
Τον Θ. Ρουσόπουλο.
Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

Στην εποχή της παντοδυναμίας του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την «φαεινή» ιδέα να παρακολουθεί για να αστυνομεύει όσα γράφονται στα blogs. Είχανε κάνει τότε μια σκωπτική ανάρτηση στην οποία ανάμεσα στα άλλα σημειώναμε:

«Ο κυβερνητικός μας εκπρόσωπος προφανώς επηρεασμένος από την «θεία χάρη» που εκπέμπει ο πνευματικός του πατέρας σκέφτηκε κάτι απλό. Σου λέει ο άνθρωπος, δεν γίνετε κάθε μπαγλαμάς και κάθε αλανιάρα να παρουσιάζετε στο διαδίκτυο και να γράφει στο μπλοκ του/της ότι του/ης καυλώσει.

Ετσι λοιπόν ο Ρουσόπουλος θα έχει στο υπουργείο του μια ειδική ομάδα «Ράμπο» οι οποίοι κάθε μέρα θα παρακολουθούν τι γράφετε στα blogs.
Και φυσικά όταν διαπιστώνουν ότι αυτά που γράφονται θίγουν την υπουργάρα μας θα γίνεται «παρέμβαση της υπηρεσίας» για να υπάρξει βελτίωση. (Με ποιο τρόπο θα γίνετε αυτή η «παρέμβαση» το φαντάζεστε υποθέτουμε).

Μας έχει αφήσει άναυδους τι ιδέες κατεβάζει η γκλάβα του υπουργού προπαγάνδας».

Από τότε κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι και δεν γνωρίζαμε πώς έχει εξελιχθεί αυτή η φάση.
Τώρα μαθαίνουμε ότι οι εξελίξεις δεν είναι ακριβώς όπως τις φανταζόταν ο Ρουσόπουλος και το καθήκον να παρακολουθεί τα blogs έχει ανατεθεί (από ποιους άραγε;)στο «ευαγές» ίδρυμα που στεγάζεται στην Κατεχάκη.

Ποιο συγκεκριμένα έχει αποσπαστεί ένα άτομο απ’ την υπό τον Σφακιανάνη υπηρεσία «Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» στο οποίο έχει ανατεθεί εδώ και κάτι μήνες –αφού του έχει παραχωρηθεί όλος ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός- να οργανώσει μια ομάδα με στόχο τον «έλεγχο» όσων γράφονται στα ενημερωτικά μπλογκ.

Ο συγκεκριμένος τύπος είναι πολύ καλός γνώστης της Πληροφορικής. Υπήρξε ένα απ’ τα ιδρυτικά μέλη της Ενωσης Ελλήνων Χρηστών Ιντερνέτ, που τώρα έχει θέσει τις γνώσεις του στις υπηρεσίες των μηχανισμών καταστολής.

Το ονοματάκι του το γνωρίζουμε αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να το δημοσιεύσουμε.
Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε και πιθανόν να υπάρξει δημοσίευμα σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *