Για τον Χρήστο Νικολιτσόπουλο

Δημοσιεύματα φέρουν τον δικηγόρο Χρήστο Νικολιτσόπουλο να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν μπορεί να γνωρίζουμε την ψυχολογική κατάσταση του δικηγόρου.
Στεκόμαστε όμως για να σχολιάσουμε μια δήλωση του νομικού του συμπαραστάτη Νίκου Μαυρομάτη.
«Καταγγέλλω τη δικαστική εξουσία η οποία χέρι-χέρι με την πολιτική εξουσία, φέρθηκαν με μεγάλη επιείκεια στους επωνύμους και με πολύ σκληρό και ανάλγητο τρόπο στους ανωνύμους. Αν συμβεί οτιδήποτε στο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, μέχρι και τη 2η αίτηση αποφυλάκισης που θα υποβάλλουμε, ηθικός αυτουργός θα είναι η ελληνική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ο ανακριτής κ. Οικονόμου».

Γιατί όμως απορρίφτηκε η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης του Νικολιτσόπουλου –όπως και της Τσέκου-; Μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνουμε και αναφερόμαστε μόνο στον Νικολιτσόπουλο.

Την ακριβή εμπλοκή του στο ποινικό σκέλος του σκανδάλου Ζαχόπουλου δε μπορούμε να τη γνωρίζουμε. Αναρωτιόμαστε, όμως, τι γύρευε σ’ αυτή την τόσο βρόμικη υπόθεση ο δικηγόρος της ΓΣΕΕ Χρ. Νικολιτσόπουλος, ένας από τους πλέον προβεβλημένους εργατολόγους, με τεράστιο κύκλο εργασιών (το δικό του γραφείο κι αυτό του Μητρόπουλου μαζεύουν όλο το «χαρτί»). Ενας άνθρωπος που αυτοτοποθετείται στην Αριστερά.

Το επιχείρημα ότι εκπροσωπούσε την Τσέκου ενδιαφερόμενος για τους συμβασιούχους δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά.

Ο Νικολιτσόπουλος συνόδευε την Τσέκου σε κανάλια και φυλλάδες, όπου παρουσία του παζάρευε DVD. Δεν ήξερε ο έμπειρος δικηγόρος τι περιείχε το DVD; Δεν υπάρχει περίπτωση να συνόδευε την Τσέκου αν δεν ήξερε. Εχει, λοιπόν, υποχρέωση να βγει και να μιλήσει δημόσια. Να πει ποιο ήταν ακριβώς το περιεχόμενο του DVD (αποκλείεται να μην το είχε δει), τι περιλάμβανε το παζάρι της Τσέκου με τους μιντιάρχες και σε ποιον έδωσε την κασέτα.

Οσο δεν το κάνει, δικαιούμαστε να λέμε ό,τι θέλουμε. Οπως, για παράδειγμα, ότι βρίσκεται και ο ίδιος σε κάποιου είδους παζάρι με την κυβέρνηση, γ αυτό έχει και την συγκεκριμένη αντιμετώπιση από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *