Η πέμπτη φάλαγγα

Όταν κάτω από τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατέρρεε η κυβέρνηση του δοσίλογου Παπανδρέου, το αστικό μπλοκ εξουσίας αναγκάστηκε να κάψει πολλές εφεδρικές λύσεις και να προχωρήσει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μετέτρεψε εν μια νυκτί τον μελλοντικό «αντιμνημονιακό» πρωθυπουργό Σαμαρά σε μνημονιακή συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Έτσι λοιπόν γερμανοτσολιάδες και τραπεζοτσολιάδες,  όλοι μαζί στην κυβέρνηση, άρχισαν να σχεδιάζουν μαζί με την υπογραφή του  PSI και της δανειακής σύμβασης το κύριο έργο τους. Τη χρεωκοπία του Έλληνα εργαζόμενου. Γιατί ως γνωστόν, για να μη χρεοκοπήσουν τραπεζίτες και κεφάλαιο πρέπει να χρεοκοπήσουν οι εργαζόμενοι. Και για να χρεοκοπήσουν αυτοί πρέπει να τους αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, κάθε δικαίωμα προστασίας της αξιοπρέπειας τους, κάθε ύστερο καταφύγιο μιας αξιοπρεπούς σύνταξης στην ανημπόρια της ζωής τους. Γενικά, πρέπει να απογυμνωθούν από οτιδήποτε τους δίνει αξιοπρέπεια ώστε να μετατραπούν σε υπάκουα ανδράποδα που αγόγγυστα προσφέρουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στην αποπληρωμή των τοκογλύφων ελπίζοντας σε μια μελλοντική ζωή στην «καινούργια Ελλάδα της νέας ανάπτυξης».

Και ενώ όλοι τους διαλαλούν τα σχέδια τους, το περιεχόμενο και το χρονικό τους ορίζοντα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τηρούν στάση αναμονής. Και όχι μόνο αυτό. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συμμετέχει στις υπνωτικές συζητήσεις με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδότες στο παρά πέντε των αποφάσεων των αρχηγών του Μαύρου Μετώπου. Παρόλο που υπάρχει σχέδιο για κλιμάκωση της αντίστασης των εργαζομένων από τις αρχές Νοεμβρίου της πρωτοβουλίας των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Θες/νίκης με συγκεκριμένο περιεχόμενο, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα κλιμάκωσης της συντονισμένης πάλης που απαιτείται και επίσης απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και του λαού, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω…»

Οι αρχηγοί ανακοινώνουν τη συμφωνία της λεηλασίας και του ξεπουλήματος  και δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος με ένα πλακάτ απέξω να διαμαρτυρηθεί. Για να θυμηθούν την επαύριο, τη Δευτέρα το απόγευμα, να κάνουν πορείες και να ανακοινώσει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ απεργία για την Τρίτη και το ίδιο την Πέμπτη με 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και Σάββατο!

Αν δεν ήταν ο κόσμος να προβάλει μαζική αντίσταση με επιμονή και πάθος με αποκορύφωμα την πολύωρη μάχη του για να διαδηλώσει στην πλατεία συντάγματος, με πολλούς συναδέλφους ηρωικά να στέκονται στην πρώτη γραμμή, παρά τις προβοκάτσιες στα «μετόπισθεν», οι προαναφερόμενες απεργίες δεν θα άξιζαν ούτε μονόστηλο στις εφημερίδες.

Το ίδιο σκηνικό στήνεται και τώρα ενόψει Ιουνίου και των νέων μέτρων. Η ΔΟΕ π.χ. παραπέμπει τον αγώνα στους συλλόγους και τις πρωτοβουλίες τους και βέβαια αναθέτει την αγωνιστική της εκπροσώπηση στον Τσικρικά της ΑΔΕΔΥ για να την αναθέσει αυτός στον Παναγόπουλο και ο τελευταίος αφού διαπραγματευτεί ακόμη μια φορά με τους εργοδότες μπορεί και να προκηρύξει καμιά απεργία, όπου οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά θα καταθέσουν το μεροκάματο τους και οι άλλοι εργαζόμενοι μαζί με την απαξίωση τους στον Παναγόπουλο και τους ομοίους του θα  απαξιώσουν και τον αγώνα για την ανατροπή της συγκεκριμένης κατάστασης. Το κύριο έργο θα έχει επιτευχθεί! Θα γυρίσουμε διακόσια χρόνια πίσω με ελάχιστες απώλειες για το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Με τους εργαζομένους στη γωνία…

Όσοι το παίζουν εργατικοί ηγέτες και από αφέλεια ή απαισιοδοξία ή άγνοια ή υπόκλιση στη βιαιότητα της επίθεσης δεν τολμούν να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο  ας παραιτηθούν. Αν τολμούν ακόμη και τώρα να λένε ότι δεν υπάρχει αυτός ενώ έχει δημόσια κατατεθεί τότε ξεκάθαρα λένε ψέματα! Συνειδητά παίζουν το ρόλο της Πέμπτης Φάλαγγας! Είναι εχθροί του εργατικού κινήματος και έτσι θα αντιμετωπίζονται. Και στην Ιστορία του θα καταλάβουν περίοπτη θέση στο Πάνθεον των προδοτών του. Η εποχή που συγχωρούσαμε τέλειωσε. Τώρα άρχισαν να πεινάνε τα παιδιά μας…

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *