3η Δράση της Καμπάνιας στο ΑΠΘ με θέμα:«ΜΗΔΕ​ΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣ​Η»

H καμπάνια του Α.Π.Θ. με τίτλο «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας  «North Country» (Άνιση μάχη) (2005) με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.
Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας, 18:00

(είσοδος ελεύθερη).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Παιδαγωγική Σχολή σε συνεργασία με την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας του Α.Π.Θ.  και θα   πλαισιωθεί από εικαστικά και θεατρικά δρώμενα των φοιτητριών  και φοιτητών της Παιδαγωγικής Σχολής.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία North Country μας εισάγει στο πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης που υφίστανται οι γυναίκες στο χώρο της εργασίας.  Βασίζεται σε ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη στη Μινεσότα το 1984, σύμφωνα με το οποίο δεκαπέντε γυναίκες που εργάζονταν σε ορυχείο της περιοχής αποφάσισαν να καταγγείλουν τους εργοδότες τους για σεξουαλική παρενόχληση. Έτσι, υποβλήθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακό χώρο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, πάνω στο οποίο στηρίχτηκε το μετέπειτα νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους υποθέσεις. Με αφετηρία αυτήν την αληθινή ιστορία, η Νεοζηλανδή σκηνοθέτρια Νίκι Κάρο δημιουργεί μια κοινωνικοπολιτική ταινία στο ύφος της “Νόρμα Ρέι” ή της “Έριν Μπρόκοβιτς”.

North Country (2005)

Σκηνοθεσία: Niki Caro

Παραγωγή: Nick Wechsler

Σενάριο: Michael Seitzman. Βασισμένο στο βιβλίο: Class Actionby Clara Bingham and Laura Leedy Gansler

Πρωταγωνιστούν οι: Charlize Theron, Frances McDormand, Richard Jenkins, Sissy Spacek, Woody Harrelson, Sean Bean, Michelle Monaghan, Jeremy Renner

Μουσική: Gustavo Santaolalla

Διανομή: Warner Bros.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *