Τάγματα εθνοφυλακής πολεμοκαπηλείας, μισαλλοδοξίας, καταστολής κοινωνικών αγώνων!

Όποιος έχει τύχει να συμμετάσχει σε Άσκηση Παρμενίωνα θυμάται τη διαταγή που συνοδεύει την ενημέρωση περί απρόκλητης τουρκικής επίθεσης και προβλέπει την συγκέντρωση «του εσωτερικού εχθρού-πέμπτης φάλαγγας», των ανδρών από 18 ετών της τουρκικής μειονότητας στο στάδιο της Καβάλας, που θα μετατραπεί προσωρινά σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, για να μεταφερθούν αργότερα σε άλλους τόπους εγκλεισμού στην Ήπειρο.

Μπορεί να κρίνονται τα επιχειρησιακά σχέδια για το μίσος που εμπεριέχουν για τη μειονότητα, για την σχέση τους με τις πραγματικές διαστάσεις -χρονικά όρια και ποσοτικά, ποιοτικά στοιχεία- μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, αλλά σίγουρα μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε πτυχές από τις πολεμικές και κατασταλτικές κατευθύνσεις που δίνει το αστικό κατεστημένο στην χώρα μας. Επιπλέον, έχοντας ενσωματώσει πλήρως τα αστικά δόγματα άμυνας-ασφάλειας στην αντιμετώπιση «Ασύμμετρων Απειλών», στοχοποιούν τον εργαζόμενο λαό από μια αστυνομία που στρατιωτικοποιείται και ένοπλες δυνάμεις που αναλαμβάνουν κατασταλτικό ρόλο, διαπιστώνουμε τους σχεδιασμούς ευρύτερης στρατιωτικοποίησης-πειθάρχισης του λαού. Μια απόπειρα που άρχισε επί υπουργίας στο ΥΕΘΑ του Α.Τσοχατζόπουλο και στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων προέβλεπε τη δημιουργία της Παλλαϊκής Άμυνας. Αργότερα επεκτάθηκε στη δημιουργία των Λεσχών Εφέδρων, αυτές τις γιάφκες της ακροδεξιάς, που καλούνται να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο σε μια πολεμική αναμέτρηση, στο κυνήγι μεταναστών και στην καταστολή επικίνδυνων για το αστικό σύστημα εξουσίας κοινωνικών αγώνων (τόσο στο καλοκαιρινό πογκρόμ μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στο Ναζιστικό Απαρτχάιντ που έχει επιβληθεί με την συνδρομή της Αστυνομίας στον Α.Παντελεήμωνα, οι Λέσχες Εφέδρων-καμουφλαρισμένη Χρυσή Αυγή, παίζουν καθοριστικό ρόλο). Λέσχες που ελέγχονται πολιτικά και οικονομικά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Καινούργια παράμετρο στην εμβάθυνση του μιλιταρισμού και στη κατασταλτική φρενίτιδα αποτελούν τα Τάγματα Εθνοφυλακής που πλέον ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε Καβάλα, Δράμα κλπ. Τρεις επερωτήσεις στη Βουλή πραγματοποίησαν βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, και αξίζει να δούμε την ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Π. Παπουτσή: Είναι γνωστό ότι στη βάση της κείμενης νομοθεσίας, αλλά και της υφιστάμενης αμυντικής δομής υπάρχουν και λειτουργούν μονάδες εθνοφυλακής, σε διάφορες ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι συγκεκριμένες μονάδες λειτουργούν αποτελούμενες από εφέδρους αλλά και αριθμό μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι στο πλαίσιο της ασκούμενης αμυντικής πολιτικής έχουν σαν μοναδικό και θεμελιώδη σκοπό την αμυντική προστασία της χώρας σε καιρό πολέμου. Τελευταία, υπάρχουν πληροφορίες ότι αντίστοιχες μονάδες εθνοφυλακής συγκροτούνται στο πλαίσιο συντεταγμένης κατεύθυνσης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας, όχι κατ’ ανάγκη ακριτικές. Συγκεκριμένα, δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας δρομολογείται και στο Ν. Καβάλας, με αποτέλεσμα να προβάλλεται σειρά εύλογων ερωτημάτων από πολίτες και τοπικά Μ.Μ.Ε. για τον αντικειμενικό σκοπό της ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των μονάδων σε καιρό ειρήνης. Επίσης, τίθενται εύλογα ερωτήματα για το αν τα μέλη αυτών των μονάδων εθνοφυλακής έχουν στην άμεση διάθεσή τους οπλισμό ή άλλης φύσεως αμυντικά ή τεχνικά μέσα.

Πηγή συμπερασμάτων η απάντηση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στο Δ.Παπουτσή: Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής καθορίζεται με τον Ν.1295/1982 «Περί Εθνοφυλακής» και τον ΣΚ 92-1 «Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας Εθνοφυλακής». Οι Μονάδες Εθνοφυλακής, για την επάνδρωση των οποίων καλείται προσωπικό που διαμένει στην περιοχή με διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνουν τις παρακάτω γενικές αποστολές: (1) Συμβολή στην άμυνα της χώρας, ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους. (2)  Συμβολή στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμοί). (3)  Η υποβοήθηση του έργου του Στρατού σε περίπτωση μερικής ή γενικής επιστράτευσης. (4) Η συμμετοχή στην εξασφάλιση έργων κοινής ωφελείας στρατηγικής σημασίας. Στην Περιοχή Ευθύνης του ΤΕΘ ΚΑΒΑΛΑΣ υφίσταται αριθμός έργων κοινής ωφέλειας στρατηγικής σημασίας (π.χ. Α/Δ, λιμένες, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις). Σε κάθε περίπτωση όλα τα θέματα οργάνωσης, στάθμευσης και επάνδρωσης των Μονάδων του Στρατού Ξηράς προσδιορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Η απάντηση του ΥΕΘΑ περιορίζεται στην αναφορά του κανονιστικού πλαισίου, αφήνοντας όμως πληθώρα ερωτημάτων αναπάντητα σχετικά με την εκσυγχρονισμένη επανέκδοση των ΤΕΑ! Ας παρακολουθήσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει η επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο της Καβάλας. Σύμφωνα με αυτές έχουν αποσταλεί επιλεκτικές προσκλήσεις στελέχωσης της τοπικής εθνοφυλακής με οπλοφόρους πολίτες ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αναφέρεται σε Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών οφειλόμενων μεταξύ άλλων και σε Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους. Όλα τα παραπάνω προκαλούν αρνητικούς συνειρμούς σε μια περίοδο που στη χώρα υπάρχει γενικευμένη κοινωνική οργή. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της τοπικής πρωινής ημερήσιας εφημερίδας «Η ΕΒΔΟΜΗ» περίπου 400 προσκλήσεις έχουν αποσταλεί σε πολίτες της περιοχής για την στελέχωση της τοπικής εθνοφυλακής. Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, υπάρχει αδιαβάθμητο έγγραφο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 12/7/2011, το οποίο και τιτλοφορείται Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών. Το έγγραφο αυτό έχει τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να συμπληρωθεί το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας Ξενοκράτης. Ωστόσο, στην υποπαράγραφο όπου ορίζονται οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης του σχεδίου αυτού πέρα από τις μέχρι πρότινος τυπικές προϋποθέσεις (φυσική καταστροφή, τεχνολογική καταστροφή, λοιπές καταστροφές, εγκληματική-τρομοκρατική ενέργεια) έχει προστεθεί και «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΥΑ 3384/2006 για την συμπλήρωση του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ με το Ειδικό Σχέδιο «Διαχείριση Ανθρωπίνων Απωλειών» υπόχρεοι κατάρτισης είναι τα υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα συναρμόδια υπουργεία είναι τα παρακάτω: Υλοποιείται πράγματι σχέδιο στελέχωσης τοπικής εθνοφυλακής με εθελοντές οπλοφόρους πολίτες επιλεκτικά προσκαλεσμένους; Υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση της κλήτευσης των εθνοφυλάκων με το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών ή με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο αντιμετώπισης διαδηλώσεων ή λαϊκών κινητοποιήσεων στο εσωτερικό της χώρας; Υπάρχει πρόβλεψη ή ενδεχόμενο εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενεργοποίηση του προαναφερόμενου Ειδικού Σχεδίου;»

Όπως έχουμε επισημάνει, οι σχεδιασμοί της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αποσκοπούν στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της νεολαίας και του συνόλου της κοινωνίας με τον στρατό, όπως διατυπώνονται επίσης και στις «σκέψεις» του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, την αναβάθμιση της πολεμικής εκπαίδευσης των εφέδρων, εμπεριέχοντας την συστηματική προετοιμασία των στρατιωτικών τμημάτων για την Καταστολή Πλήθους. Ήδη, από το νόμο για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ. που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ οι μαχητικοί εργατικοί αγώνες και οι καταλήψεις δημοσιών κτιρίων χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές πράξεις και προβλέπεται η χρήση του στρατού ως δύναμη καταστολής για την αντιμετώπιση των εν λόγω «έκτακτων αναγκών»!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Παπουτσής, αφού έδωσε το φιλο-κοινωνικό του σόου, επιχείρησε να καθησυχάσει, αλλά τα επιχειρήματα του δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες μας. Όπως τονίζει ο Δ.Παπουστής «τα τάγματα εθνοφυλακής άρχισαν να συγκροτούνται μετά το καλοκαίρι του 2001 (που χρωματίστηκε από το κίνημα των αγανακτισμένων και τις εργατικές κινητοποιήσεις) και ξεκαθαρίζει ότι  τα σύγχρονα ΤΕΑ «υπάρχει η κατεύθυνση επέκτασης και εφαρμογής αυτού του μέτρου και προς το εσωτερικό της Επικράτειας. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων αξιοποίησης των εφέδρων να συγκροτούν μονάδες αυτού του είδους, να εκπαιδεύονται σε ένα συνεχή τρόπο και, αν χρειαστεί, να καλύψουν ανάγκες σε καιρό πολέμου»!

Κατανοούμε επομένως ότι πρόκειται για ένα γενικευμένο μέτρο, αρχικά εθελοντικού χαρακτήρα. Όμως η δημοσιογραφική έρευνα ανέδειξε ότι οι εθελοντές αρχικά είχαν πρόσβαση σε χώρους αποθήκευσης οπλισμού και ακολούθως μοιράστηκε οπλισμός και πυρομαχικά σε όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση, παρέλαβαν ρουχισμό και εξάρτηση. Κριτήρια δεν υπάρχουν αφού προσκλήθηκαν άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και ειδικότητας (όχι αποκλειστικά από ειδικές δυνάμεις), ενώ συμπεριλήφθηκαν και άτομα με ποινικό μητρώο! Να καθησυχάσουν προσπάθησαν ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Σερρών, που έχει την ευθύνη της Καβάλας, αλλά η διοίκηση της 10ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, ρίχνοντας όμως ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» υποστηρίζοντας ότι «μονάδες υπάρχουν παντού. Δεν σημαίνει ότι θα χρειαστούν εκεί.       Μπορεί να φύγουν και να πάνε αλλού αν χρειαστεί. Όμως υπάρχουν και υποδομές για φύλαξη αν οι υφιστάμενες ενεργές μονάδες στρατού πρέπει να μετακινηθούν».

Η δημιουργία των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής είναι ψηφίδα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και σαφή απόδειξη της πρόθεσης του αστικού κατεστημένου για καθυπόταξη-ενσωμάτωση του κόσμου της εργασίας διαμέσου του εθνικισμού και της προβολής των «εθνικών κινδύνων». Εύκολα μπορεί κανείς να βρει αναλογία με την Εθνοφυλακή των ΗΠΑ και τον ρόλο που παίζει αυτή στην καταστολή των κοινωνικών εξεγέρσεων (θυμίζουμε το ρόλο της στην συντριβή της εξέγερσης του Λος Άντζελες).  Όμως πέρα από την τρομοκράτηση που προκαλεί η είδηση της θέσπισης αυτών των σωμάτων δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις αντιφάσεις που προκύπτουν. Γιατί ήταν η ίδια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Π.Μπεγλίτη ΥΕΘΑ που επιχείρησε να αφοπλίσει Εθνοφύλακες στα βόρεια σύνορα το 2011 εξαιτίας των κοινωνικών διεργασιών και της προβολής μιας πολιτικής προσέγγισης των γειτονικών λαών, με διάθεση λύσης των όποιων προβλημάτων, αλλά επίσης από την ίδια κυβέρνηση δημιουργούνται τα σύγχρονα ΤΕΑ, εξοπλίζεται ακόμη μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και αυξάνεται η στρατιωτικοποίηση της. Η σκληρή εθνικιστική και επιθετική γραμμή των Σαμαρά-Καρατζαφέρη-ΔΙΚΤΥΟ 21 δεν προκύπτει από παρθενογένεση, αλλά και δε μπορεί να παραβλέψει τον εργαζόμενο κόσμο που ασφυκτιά: εξοπλίζει αυτόν που εξοντώνει ταξικά! Τα αυταρχικά μέτρα ουσιαστικά ενισχύουν το φόβο Ανατροπής τους.

Ας δούμε επομένως δύο στιγμιότυπα: Ένα από τα πιο σαφή παραδείγματα από την αναβάθμιση του Μιλιταρισμού και της καλλιέργειας κλίματος «εθνικής ομοψυχίας», που επιχειρείται με κυβερνητική οργάνωση και συντονισμό, αποτελεί το Τάγμα Εθνοφυλακής Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της κοπής βασιλόπιτας από τους Εθνοφύλακες στην Λέσχη Αξιωματικών, ο Διοικητής της Δ/νσης Εθνοφυλακής, Συνταγματάρχης Χριστόγλου, υποστήριξε: «Αγαπητοί Εθνοφύλακες, το 2011 η ταξιαρχία έθεσε ως αντικειμενικό σκοπό την επαναφορά της Εθνοφυλακής στο προσκήνιο. Έτσι σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε δράσεις, εκμεταλλευόμενοι τα μέσα που μας παρέχει η Υπηρεσία που αποσκοπούσαν στην αναβάθμιση της εκπαιδεύσεώς σας, στην ενημέρωση και αναψυχή και κυρίως στην προβολή του θεσμού και της προσφοράς των Εθνοφυλάκων στην περιοχή της Ροδόπης και της Ξάνθης. Στην πιο δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, ο ουλαμός των εθνοφυλάκων όπου μέσα ήταν συμπυκνωμένη όλη η κοινωνία (ο αγρότης, ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο επιχειρηματίας, ο άνεργος) έστειλε τα μηνύματα εκεί που πρέπει. Στη νέα χρονιά λοιπόν εύχομαι να έχουμε περισσότερους συνειδητοποιημένους εθνοφύλακες οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δράση όχι γιατί το λέει ο Νόμος ή οι διαταγές, αλλά γιατί θεωρούν την ιδιότητα του Εθνοφύλακα τρόπο ζωής, ιδεολογία και μέσο ανιδιοτελούς προσφοράς στην οικογένειά τους και στο κοινωνικό σύνολο»!

Ποιοι είναι όμως οι Εθνοφύλακες; Σε ποιους απευθύνεται για μια ακόμη φορά ο ξύλινος, εθνικιστικός και επικίνδυνος λόγος των στρατοκρατών και της Χούντας των αστικών κομμάτων, των εργοδοτών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ; Το παρακάτω δημοσίευμα είναι συγκλονιστικό και αποτελεί εικόνα της τραγικής κοινωνικής πραγματικότητας που δημιουργούν για εμάς χωρίς εμάς κυβέρνηση-τραπεζίτες-τοκογλύφοι-ΜΜΕ και Μνημόνια. Εθνοφύλακας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με το G3 λόγω Μνημονίου!  Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί: Ένας ακρίτας εθνοφύλακας του τοπικού Τάγματος Εθνοφυλακής Σουφλίου, τον οποίο έχουν εξαθλιώσει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μπήκε στις 01.30 στο αστυνομικό τμήμα Σουφλίου με το όπλο του και αφού “κάρφωσε” την κάννη από το αυτόματο τυφέκιο G3 στο σαγόνι του, είπε στους αστυνομικούς που εμβρόντητοι τον παρακολουθούσαν: “Αυτοκτονώ γιατί δεν αντέχω άλλο την οικονομική εξαθλίωση που μας έχουν οδηγήσει”! Ευτυχώς οι αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους γνώριζαν τον ταλαίπωρο επαγγελματία, κατάφεραν να τον ηρεμήσουν, λέγοντάς του ότι Θα φέρουν δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση για όσα του έχει προκαλέσει. Ο 49χρονος δέχθηκε να περιμένει τους δημοσιογράφους και μετά από διαπραγματεύσεις ωρών, παρέδωσε το όπλο του και κλαίγοντας έπεσε στην αγκαλιά των αστυνομικών, φωνάζοντας “Τι μας έχουν κάνει; Τι μας έχουν κάνει; Μας κατέστρεψαν”!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *