Οχι στην Ισλαμοφοβία

Δελτίο Τύπου της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”

Όλοι στη Αντιρατσιστική Συγκέντρωση
στην Ομόνοια την Παρασκευή 29/5 στις 6 μ.μ.

Η οργή και η αγανάκτηση των μουσουλμάνων μεταναστών και προσφύγων που βγήκαν στους δρόμους την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή, είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Η βεβήλωση του Κορανίου από ρατσιστές αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης «σκούπα» στον Άγιο Νικόλαο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η συσσωρευμένη οργή των μεταναστών οφείλεται στην εκτεταμένη περιθωριοποίησή τους. Στον καθημερινό ρατσισμό και τη βάρβαρη καταστολή από την αστυνομία. Στις επαναλαμβανόμενες φασιστικές επιθέσεις από συμμορίες δολοφόνων στο Εφετείο και το τζαμί της οδού Αριστομένους, τις «ιδιωτικές σκούπες» συμμοριών ακροδεξιών τραμπούκων του Άγιο Παντελεήμονα. Η Ρατσιστική βία συμπληρώνει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης που αρνείται στους μετανάστες νομιμοποιητικά έγγραφα και αξιοπρεπή επιβίωση. Μ’ αυτό το υπόβαθρο, η προσβολή της θρησκείας των μουσουλμάνων που είναι για χιλιάδες ανθρώπους το τελευταίο καταφύγιο για να βρουν δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν και να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή είναι κάτι παραπάνω από εγκληματική πράξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κ. Μαρκογιαννάκης και όσοι άλλοι επιχειρούν να εφεύρουν «υποκινητές» των διαδηλώσεων των μουσουλμάνων μεταναστών, ας μην κοπιάζουν άδικα. Το φυτίλι το ανάβει η ίδια η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. που εξευτελίζει καθημερινά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και κάθε είδος ελευθερίας και δικαιώματος των μεταναστών. Και που αρνείται ακόμη και να ψελλίσει ένα απλό ΣΥΓΓΝΩΜΗ στους μουσουλμάνους.

Έλληνες και μετανάστες της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» βρεθήκαμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τόσο των μουσουλμάνων, όσο και όλων των μεταναστών, σε κάθε κινητοποίησή τους. Για τις θρησκευτικές ελευθερίες τους που καταπατούνται. Για μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά και για στέγη στους άστεγους των πόλεων. Ενάντια στη στρατιωτικοποίηση των συνόρων και την εγκληματική Κυβερνητική πολιτική άρνησης του δικαιώματος στο πολιτικό άσυλο για τους πρόσφυγες.

Την Παρασκευή 29/5 καλούμε στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς στη Βουλή. Μαζί με πολλές μεταναστευτικές κοινότητες, μουσουλμανικές συλλογικότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που αντιστέκονται στην ισλαμοφοβία και τη στοχοποίηση των μουσουλμάνων μεταναστών, τη ρατσιστική πολιτική της Κυβέρνησης και τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα – φυλακή του Ευρωπαϊκού Νότου

Διεκδικούμε:

• Απόταξη του ρατσιστή αστυνομικού που βεβήλωσε το Κοράνι από το σώμα.
• Να ζητήσει συγγνώμη η Ελληνική Κυβέρνηση από κάθε Μουσουλμάνο
• Να σταματήσουν οι ρατσιστικές «σκούπες» της αστυνομίας και η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών
• Να τεθούν εκτός νόμου οι φασιστικές συμμορίες (όπως η Χρυσή Αυγή) πριν θρηνήσουμε θύματα
• Νέα διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
• Κάτω το ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.

Ανάλογο κάλεσμα από την Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης Ασύλου Ε.Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *