Εκλογικά νέα από τα μαγαζιά

Τέλειωσαν και οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους ψηφοφόρους του Πάνου Σόμπολου. Αφού την προηγούμενη διετία γευτήκαμε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε περιπτώσεις απολύσεων, την απάθεια μπροστά σε καταστρατηγήσεις ακόμη και των συλλογικών συμβάσεων που οι ίδιοι υπογράφουν και τη μη συμμετοχή των εργαζόμενων στα ΜΜΕ ούτε καν σε πανελλαδικά καλεσμένες απεργίες, 1208 συνάδελφοι μας δίνουν ξανά την ευκαιρία να γευτούμε πλέον ολόκληρο το «αγγούρι» που μας ετοιμάζουν καιρό τώρα τα αφεντικά των ΜΜΕ, σερβιρισμένο όμως με μεγάλες δόσεις «εργασιακής ειρήνης» με χορηγό ακόμη μια φορά τον Πάνο Σόμπολο. Άλλωστε έτσι είναι αυτά: άλλοι το τρων και δροσίζονται, άλλοι το τρων και ζορίζονται.

Ακούγεται πάντως ότι ο Σόμπολος και ο Τσαλαπάτης θα ζητήσουν επανακαταμέτρηση των ψήφων γιατί χάσανε λέει έδρες από κάτι συνταξιούχους ψηφοφόρους που από τη χαρά τους βάζανε δυο-δυο τα ψηφοδέλτια και βγήκανε άκυρα. Τιμημένα γηρατειά. Όποιος τις πήρε πάντως να τις φέρει πίσω άμεσα γιατί πρέπει να συγκροτηθεί και προεδρείο.

Άλλη πονεμένη ιστορία αυτή. Στις προηγούμενες εκλογές έκαναν 4 μήνες, από τις 5/6/2007 έως τις 18/10/2007, για να συγκροτήσουν προεδρείο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους, οι εργοδότες έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους με απολύσεις στο Star, το Alter, τον Alpha radio, ενώ οι εργαζόμενοι στο Sportime και την Αθλητική Ηχώ έμεναν απλήρωτοι για 3 μήνες και οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 του Πειραιά έκαναν μόνοι τους επίσχεση εργασίας αφού είχαν να πληρωθούν ένα εξάμηνο. Με την κατάσταση των εδρών, όπως είναι τώρα, πολύ πιθανό το προεδρείο να συγκροτηθεί σε 2 χρόνια για να προκηρύξει κατευθείαν τις επόμενες εκλογές.

Και όπως φαίνεται οι εργοδότες δεν κήρυξαν ανακωχή ούτε κατά την προεκλογική περίοδο.

Τα αφεντικά του πρώτου σε ψήφους, στο Εθνος αφού διασφαλίσαν την επανεκλογή του πιστού τους συνεργάτη προχωρήσαν σήμερα σε 14 απολύσεις από το αθλητικό τμήμα. Τα αθλητικά της εφημερίδας πλέον μάλλον θα τα κάνουν όσοι εργάζονται και για τη Goal news ιδιοκτησίας Μπόμπολα. Περισσότερες πληροφορίες οσονούπω.

Στον ΑΝΤ1 καταστρατηγείται η συλλογική σύμβαση εργασίας αφού πλέον η κυριακάτικη εργασία δεν πληρώνεται διπλά, αλλά η εργοδοσία θα δίνει σε αυτούς που εργάζονται την Κυριακή ένα επιπλέον ρεπό μέσα στην εβδομάδα με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται ουσιαστικά η πολυπόθητη, για τα αφεντικά, τριήμερη εργασία με κατά μέσο όρο 200 ευρώ λιγότερα για κάθε εργαζόμενο. Για το καλό τους βέβαια όπως ενημέρωσε η εταιρεία αφού αν δεν έκανε αυτή τη ρύθμιση θα έκανε απολύσεις. Προειδοποίηση λέγεται αυτό, όχι εκβιασμός…

Κατάληξη ΕΣΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *