Aπαγόρευσαν σε νοσοκομειακούς γιατρούς να επισκεφτούν τον απεργό πείνας (32η μέρα) Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς

Η κτηνωδία ενάντια στον απεργό πείνας Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς συνεχίζεται. Στις 2 μετά το μεσημέρι περίπου, η Διοίκηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής απαγόρευσε σε τρεις νοσοκομειακούς γιατρούς να επισκεφτούν τον απεργό πείνας.

Για την επίσκεψη των γιατρών υπήρξε αίτημα της συνηγόρου του απεργού πείνας Αννυς Παπαρρούσου από χθες το απόγευμα, ενώ σημείωμα με τα ονόματα των γιατρών παρέδωσε στους φύλακές του και ο ίδιος ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς. Υπενθυμίζουμε ότι είναι νόμιμο δικαίωμα κάθε κρατούμενου και ιδιαίτερα ενός κρατούμενου που πραγματοποιεί απεργία πείνας, να ζητήσει να εξεταστεί από γιατρούς της δικής του επιλογής.

Οταν οι γιατροί μαζί με μέλος του Ανοιχτού Μετώπου έφτασαν στο Αλλοδαπών, τους είπαν ότι δεν μπορούν να τον δουν, διότι έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Προσποιούνταν, δε, ότι δεν γνώριζαν σε ποιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε! Την ώρα που οι γιατροί προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ για να πληροφορηθούν σε ποιο νοσοκομείο έγινε η μεταφορά, κατέφθασε αστυνομικό τζιπ με το οποίο μεταφερόταν ο Καϊμπίς, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες! Αρα, δεν είχε υπάρξει μεταφορά με ασθενοφόρο.

Η απάντηση που δόθηκε στους γιατρούς που ζήτησαν να δουν τον απεργό πείνας, αφού πλέον είχε επιστρέψει στο κελί του, ήταν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Απελάσεων. Οι γιατροί απευθύνθηκαν στη συνήγορο του απεργού πείνας, η οποία επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αλλοδαπών, οι οποίες της απάντησαν ότι δεν μπορεί να γίνει επίσκεψη των γιατρών, διότι δεν έχει απαντηθεί ακόμα η αίτηση που υπέβαλε, η οποία θα απαντηθεί από το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης!

Για πάνω από μία ώρα τρεις γιατροί περίμεναν στην πύλη του Αλλοδαπών να τους επιτραπεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ’ έναν άνθρωπο που επί 32 μέρες «τρέφεται» μόνο με νερό. Στο τέλος έφυγαν άπρακτοι, χωρίς να μπορέσουν να δουν τον άνθρωπο ο οποίος τους κάλεσε! Αυτό είναι ανήκουστο. Αποκαλύπτει εκδικητικότητα και κτηνώδη συμπεριφορά, που τσαλαπατά το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη και της επιλογής γιατρού, που αναγνωρίζεται ρητά από Διεθνείς Συμβάσεις και από το Ελληνικό Δίκαιο.

Δεν έχουμε επικοινωνήσει ακόμη με τον Μοχάμεντ-Αλι για να ξέρουμε πού τον μετέφεραν και τι συνέβη. Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά, ότι ο απεργός πείνας φοβάται μην τον υποβάλουν σε υποχρεωτική σίτιση, γι’ αυτό και ζήτησε να τον δουν γιατροί τους οποίους περιβάλλει με εμπιστοσύνη.

Καταγγέλλουμε και αυτή τη νέα πρόκληση, της στέρησης από τον απεργό πείνας του δικαιώματος να εξεταστεί από γιατρούς της επιλογής του.

Καλούμε την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να παρέμβουν άμεσα και να απαιτήσουν να επιτραπεί στα μέλη τους να επισκεφτούν τον απεργό πείνας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από μια αστυνομική υπηρεσία και να πάρουν θέση  στο ζήτημα. Αυτοί είναι πλέον υπεύθυνοι για τη ζωή και την υγεία του μετανάστη που διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματά του.
Ανοιχτό Μέτωπο για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των 300 Απεργών Πείνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *