ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ: Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Η προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, που αγκαλιάστηκε από πλήθος ευαισθητοποιημένων πολιτών και μαχητικούς δημοσιογράφους που τιμούν το επάγγελμα τους, κέρδισε! Καταφέραμε να αναδείξουμε το τεράστιο ζήτημα με το αρσενικό στο νερό της μονάδας και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Καταφέραμε να ληφθούν μέτρα  και να μην κινδυνεύει πια κανείς!

Είναι ένα παράδειγμα των μαχών που δίνονται καθημερινά στα στρατόπεδα με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Είναι μια ακόμη απόδειξη της αδυναμίας του βύσματος και της ατομικής διαπραγμάτευσης, αλλά και μια πρόσθετη δικαίωση της διεκδίκησης του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων. Και μάλιστα, η παράλληλη τρομερή απώλεια του 19χρονου συναδέλφου στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών απέδειξε ότι είναι μια μάχη ζωής απέναντι στου Παραλόγου τη Θητεία, που βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Μετά το σερί των καταγγελιών φαντάρων και μονίμου προσωπικού που υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού Στεφανοβικείου, στο Βόλο, το ΓΕΣ και η διοίκηση της μονάδας υποχρεώθηκαν να λάβουν άμεσα σοβαρά μέτρα για να προστατέψουν την υγεία και την ζωή όσων υπηρετούν εκεί, αφού οι κίνδυνοι από το αρσενικό και το χρώμιο στο νερό ήταν τεράστιοι.

Αμέσως απαγορεύτηκε οποιαδήποτε χρήση του επικίνδυνου νερού και μάλιστα παντού μπήκαν ενημερωτικές πινακίδες. Σαφείς και απόλυτες ήταν οι διαταγές του διοικητή.

Την Προηγούμενη Τρίτη 6/3, ο γιατρός της μονάδας σε σχετική του ομιλία τόνισε την επικινδυνότητα του νερού και ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνονται. Καταρχήν άρχισε ήδη η τοποθέτηση ειδικών φίλτρων που εκτιμάται ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Μέχρι τότε, υδροφόρες εφοδιάζουν συστηματικά το στρατόπεδο με καθαρό νερό και αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για όλες τις χρήσεις: ετοιμασίες γευμάτων, καθαριότητες, υγιεινή προσωπικού κλπ. Μάλιστα, υπάρχει πρόβλεψη για καθαρισμό και της δεξαμενής της μονάδας.

Όλα αυτά τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα. Όπως λένε και οι συνάδελφοι φαντάροι «έπρεπε να υπάρξουν οι μαζικές καταγγελίες και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να Σοβαρευτούν»!

Όμως εμείς συνεχίζουμε και θέτουμε δύο σημαντικές κατά τη γνώμη μας παραμέτρους:

Καταρχήν, καλούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ζιαζιά και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο όχι μόνο να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το προσωπικό της μονάδας, αλλά να καλέσουν άμεσα όσους έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στη μονάδα, να εξεταστούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, δωρεάν, καθώς το αρσενικό θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ότι προκαλεί βαριές και συχνά ανεπανόρθωτες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το δεύτερο ζήτημα που αξίζει της προσοχής όλων καθώς αποτελεί σαφή στοιχείο του τρόπου που η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Ελληνικού Στρατού αντιμετωπίζει το προσωπικό, αλλά και του τρόπου που τίθεται ενώπιων των σοβαρών ευθυνών που προκύπτουν από την χακί καθημερινότητα είναι το εξής: η απόσυρση από την ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ army.gr της αρχικής ανακοίνωσης που απαντούσε στις κατηγορίες μας.

Εμείς, με αίσθημα ευθύνης προς τους συναδέλφους φαντάρους, στις οικογένειες τους, το μόνιμο προσωπικό, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση μας που εμπεριέχει την τοποθέτηση του ΓΕΣ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Προσέξτε τι έλεγε η καταγγελία που δημοσιεύσαμε με τίτλο

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των φαντάρων επιφυλάσσει η θητεία τους στο στρατόπεδο Β. Περισάκης της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, καθώς έπειτα από χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νερό κρίθηκε ακατάλληλο για οποιαδήποτε προσωπική χρήση ακόμα και για πλύσιμο χεριών. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε επικίνδυνες χημικές ουσίες και ιδιαίτερα αρσενικό, ουσία που όταν απορροφάται από τον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και άλλες σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Το εν λόγω πρόβλημα ήταν γνωστό από καιρό και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και διαμαρτυρίες φαντάρων δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια από πλευράς διοίκησης για την επίλυση του. Μοναδική παραχώρηση ήταν η παροχή μικρών μπουκαλιών νερού στους φαντάρους ώστε να αποφεύγεται η πόση του μολυσμένου νερού. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της παρούσας κατάστασης είναι ότι ενώ υπάρχει προειδοποίηση να αποφεύγεται το νερό ακόμα και για θέρμανση, αυτό χρησιμοποιείται κανονικά για πλύσιμο στα μαγειρεία.

Και τι απαντά το ΓΕΣ, που εμείς φυσικά έχουμε το θάρρος να κατονομάζουμε καθώς το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στο προσωπικό καθοδηγεί τις πράξεις μας:

Απάντηση για νερό στην 1η ΤΑΞΑΣ 25.02.2012

Με αφορμή αριθμό δημοσιευμάτων, που αφορά στον εντοπισμό Αρσενικού στο νερό σε στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνονται τα παρακάτω: Η ύπαρξη του χημικού στοιχείου Αρσενικού στο νερό που παρέχεται από το δίκτυο ύδρευσης του Στρατοπέδου, στο οποίο εδρεύει το Στρατηγείο και οι Μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, έχει διαπιστωθεί τα τέσσερα τελευταία και πλέον χρόνια, από τους προβλεπόμενους προληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται από την υπηρεσία, σε όλες τις εγκαταστάσεις στρατωνισμού του Στρατού Ξηράς.

Οι Διοικήσεις του Σχηματισμού προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλεια του προσωπικού, έχουν λάβει αυτήν την τετραετία τα παρακάτω μέτρα:

1. Στο προσωπικό χορηγείται εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να καλυφθούν οι ημερήσιες ανάγκες πόσης.

2. Ρυμουλκούμενες υδροφόρες παρέχουν το νερό για την κάλυψη των αναγκών της παρασκευής του συσσιτίου, το οποίο προμηθεύονται από ελεγμένα σημεία υδροληψίας παρακείμενης Κωμόπολης (Ριζόμυλος).

3. Από τον Νοέμβριο του 2011 έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προμήθειας φίλτρων σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Με την τοποθέτηση των φίλτρων, το νερό του δικτύου του Στρατοπέδου, θα είναι κατάλληλο για την κάλυψη των αναγκών της ατομικής υγιεινής, της καθαριότητας των σκευών παρασκευής, παράθεσης και κατανάλωσης του συσσιτίου και της καθαριότητας των εγκαταστάσεων. Μέχρι την εγκατάσταση των νέων φίλτρων, το δίκτυο τροφοδοτείται με νερό από δεξαμενές, οι οποίες γεμίζουν με υδροφόρα οχήματα από ασφαλές σημείο υδροληψίας.

4. Σε όλες τις βρύσες του δικτύου έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις, που προειδοποιούν το προσωπικό για την μη καταλληλότητα του νερού για πόση.

Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα του νερού που παρέχεται από το δίκτυο του Στρατοπέδου για γενική χρήση, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του μόνιμου και στρατευμένου προσωπικού.

Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Απάντηση Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος;

Ερώτημα 1ο: Γιατί ενώ το νερό είναι ακατάλληλο για κάθε χρήση, υπάρχουν μόνο σημάνσεις που προειδοποιούν το προσωπικό για την μη καταλληλότητα του νερού για πόση (ανακοίνωση ΓΕΣ).

Αλήθεια, το ΓΕΣ τι έχει να απαντήσει στους μηχανικούς που είναι όλη την ώρα μέσα στα γράσα και χρειάζεται συχνά να πλύνουν τα χέρια τους με νερό γεμάτο αρσενικό;

Ερώτημα 2ο: γιατί το νερό χρησιμοποιείται για το πλύσιμο στα μαγειρεία; Ποιος έδωσε τη διαταγή και ποιος ελέγχεται για αυτό;

Ερώτημα 3ο: Αφού όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και τέσσερα χρόνια γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία στη λήψη μέτρων, που είναι αποσπασματικά και μόνο στόχο έχουν να καθησυχάσουν; Γιατί δεν εφαρμόζονται ή ακόμη χειρότερα γιατί δεν εκδίδονται οι απαραίτητες διαταγές για την απαγόρευση κάθε χρήσης του επικίνδυνου νερού;

Ερώτημα 4ο: Και επίσης σημαντικό ζήτημα είναι να ενημερώσει υπεύθυνα το ΓΕΣ τι ενέργειες έκανε προς το προσωπικό, στρατιώτες και μονίμους που υπηρέτησαν στο παρελθόν στην συγκεκριμένη μονάδα και έκαναν χρήση του καρκινογόνου νερού, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν;

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

 

0 απαντήσεις στο “ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ: Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *