2ο πολιτικό – πολιτιστικό Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης

«Υπάρχει άλλος δρόμος, να νικήσει ο λαός»

16-17 Μάρτη, ΠΑνεπιστήμιο ΜΑΚεδονίας

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε την πολύ επιτυχημένη περσινή προσπάθεια του πολιτικού πολιτιστικού μας διημέρου. Στις 16 και 17 Μάρτη, το διήμερο φεστιβάλ της Αριστερής Ανασύνθεσης έρχεται για να αποτελέσει μια πρόταση προβληματισμού και αναζήτησης, τροφοδότησης και συλλογικής εμπειρίας, έμπνευσης αγώνων και συζήτησης για τη στρατηγική τους.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την ιστορία του λαού μας και τις επιλογές που θα πάρει για να γίνει ξανά κυρίαρχος, για να ζήσει καλύτερες μέρες. Κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ μας φέτος είναι πως μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, και να νικήσει ο λαός, θέλοντας να δώσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία πως στις μάχες που δίνουν σήμερα η αριστερά και ο λαός, μπορεί να υπάρξει νίκη και άλλη προοπτική.

Για το λόγο αυτό οργανώνουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες και στοχευμένες πολιτικές εκδηλώσεις που αφορούν σήμερα τον κάθε αγωνιστή. Την Παρασκευή, 16 Μάρτη, ανοίγουμε τη συζήτηση στην αριστερά για το πρόγραμμα πάλης, το αριστερό μέτωπο σε αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική κατεύθυνση και την αριστερή στρατηγική, λέγοντας πως «Υπάρχει άλλος δρόμος μετά το ευρώ», με ομιλητές τους Δ. Λένη (φυσικός-ερευνητής), Λ. Βατικιώτη (οικονομολόγος) και Γ. Τόλιο (οικονομολόγος). Στη συνέχεια, το Σάββατο στις 17, ο Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος) θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του από τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου Catastroika, πίσω από τις κάμερες, με κομμάτια και σκηνές από τα γυρίσματα, ενώ νωρίτερα θα συμμετάσχει μαζί με τους Κ. Ράπτη (δημοσιογράφος), Σ. Μαρκέτο (πανεπιστημιακός)και Γ. Καλαμπόκα (μηχανικός) σε μια κομβική συζήτηση γύρω από την κρίση και τις κοινωνικές αντιστάσεις σήμερα: από την αραβική άνοιξη μέχρι το Occupy Wall street και τις πλατείες της αγανάκτησης στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα, γιατί «Η εποχή των εξεγέρσεων είναι εδώ»!

Παράλληλα, το διήμερο φεστιβάλ μας αποτελεί και μια πολύ οικονομική εναλλακτική πρόταση για διασκέδαση για την νεολαία και όχι μόνο, σε δύο πολύ όμορφες και ζωντανές από κέφι και τραγούδι βραδιές που θα μας συντροφεύσουν δύο από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες και νέες αλλά “δυνατές” μπάντες, την Παρασκευή 16 Μάρτη ο Διονύσης Τσακνής και οι Baildsa και το Σάββατο 17 Μάρτη ο Γιάννης Μηλιώκας, οι Koza Mostra και οι Pikos Apikos & the Pina Coladas. Η τιμή του εισιτηρίου είναι ιδιαίτερα προσιτή στα 5 ευρώ και 8 το διήμερο και οι τιμές σε ποτό και φαγητό προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εποχής.

Στους χώρους του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικά αφιερώματα, έκθεση πολιτικής αφίσας από το αρχείο της Αριστερής Ανασύνθεσης, ενώ ο επισκέπτης του φεστιβάλ μπορεί να περιηγηθεί στα περίπτερα πολιτικών και κοινωνικών φορέων που παρεμβαίνουν στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρωτοβουλίες κατοίκων και γειτονιάς, περιοδικά και πρωτοβουλίες δράσης της αριστεράς.

ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

0 απαντήσεις στο “2ο πολιτικό – πολιτιστικό Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *