“Μαγκιές” συνοριοφυλάκων


Το παρακάτω κείμενο το βρήκαμε στο inty.gr και το μεταφέρουμε εδώ χωρίς δικά μας σχόλια,
_____________________

Μεταφράζουμε από το Μακεδονικό blog “Say Macedonia“, το οποίο είναι μετριοπαθές και μάλιστα πρόβαλε και την συνάντηση Ελλήνων και Μακεδόνων αντιεθνικιστών στα Σκόπια.

Κείμενο αναρτημένο 7 Ιουνίου 2008:

Οι ελληνικοί τελωνειακοί ανώτεροι υπάλληλοι συνεχίζουν να ταπεινώνουν τους Μακεδόνες κατά την είσοδο ή την έξοδό τους μέσω των μακεδονο-ελληνικών συνόρων. Αυτή τη φορά, ο στόχος της σαδιστικής συμπεριφοράς τους ήταν τέσσερις οδηγοί φορτηγών, οι Marijan Kaevikj, Alexandar Bozhinovski και Oliver Mladenovski από τα Σκόπια, καθώς επίσης και ο Milan Dimovski από το Kochani.

Το πρωί στις 5 η ώρα, δεν δινόταν άδεια στους τέσσερις οδηγούς να περάσουν τα σύνορα στο Star Dojran και να πάνε στη Μακεδονία, έως ότου να τηρήσουν τον εξής «όρο»: να σκουπίσουν το συνοριακό φυλάκιο με σκούπες, και να πάρουν τα σκουπίδια.

Αφότου ολοκλήρωσαν την ταπεινωτική υποχρέωση, τους επιτράπηκε για να μπουν στη Μακεδονία, όπου ανέφεραν αμέσως αυτό το γεγονός στη μακεδονική αστυνομία, η οποία ενημέρωσε στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός περιστατικών άσχημης συμπεριφοράς σε Μακεδόνες ή από όχλο ή, ακόμα χειρότερα, από επίσημους υπαλλήλους του ελληνικού κράτους. Ένα από τα πιο κοινά θύματα αυτού του αυξανόμενου φασισμού στην Ελλάδα είναι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι δεν έχουν καμία επιλογή από για να οδηγούν μέσα και έξω από αυτήν την εχθρική ρατσιστική χώρα.

Η επίσημη Αθήνα φαίνεται να αντιμετωπίζει με “λεπτότητα” αυτά τα γεγονότα. Παραδείγματος χάριν, αφότου χτυπήθηκαν διάφοροι οδηγοί φορτηγών από όχλο τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα, μπροστά στα μάτια των ελληνικών αστυνομικών, η επίσημη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ότι «το ζήτημα δεν ήταν σημαντικό για να σπαταλήσουν χρόνο γι’ αυτό».

Ακριβώς χθες, η Ελλάδα απαγόρευσε στο αεροπλάνο του Μακεδόνα προέδρου να προσγειωθεί στην Αθήνα για ένα φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών. Ο λόγος για αυτήν την τελευταία μικρή άρνηση, παρά την προηγούμενη πρόσκληση από τον Έλληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια και τον προϊστάμενο της ΟΥΝΕΣΚΟ, ήταν ο διεθνής κώδικας για τη Μακεδονία που αποτυπώνεται στο αεροπλάνο. Αυτός ο κώδικας αποδείχθηκε πάρα πολύς για μερικούς με υστερικό μίσος για να τον αποδεχτούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *