Τα “μεγαλεία¨του Κώστα Πρέκα


Από βδομαδιάτικη εφημερίδα μαθαίνουμε ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά έγινε εκδήλωση της ΔΑΚΕ Καλλιτεχνών στην «αίθουσα των Κήπων» της Ρηγγίλης.

Απ΄ το ίδιο δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων και ότι ο Σαμαράς υποσχέθηκε ολόπλευρη συμπαράσταση στους καλλιτέχνες – δημιουργούς.

Την άποψη του Α. Σαμαρά για την «σύγχρονη τέχνη» την ξέρομε. Την είδαμε πρόσφατα με στο περιεχόμενο της έκθεσης Art Athina που εγκαινίασε.

Διαβάζοντας, λοιπόν τους ογκόλιθους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τους οποίους συναντήθηκε και προγραμμάτισε την πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης ο Α. Σαμαράς –Γιώργος Κοινούσης, Τέρης Χρυσός, Λάκης Τζιορντανέλι, Γιώργος Σαλαμπάσης, Κώστας Πρέκας κ.α- σταθήκαμε στο τελευταίο όνομα που σας αναφέραμε.

Κι αυτό, γιατί θυμηθήκαμε την πρόσκληση που μας είχε λάβει πριν καιρό αναγνώστης/ια του μπλογκ μας σύμφωνα με την οποία: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της «Χ» σας προσκαλεί στην κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας που θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 21:00 στην κοσμική ταβέρνα «Κρητικός» (Μνησικλέους 24 και Λυσίου, Πλάκα τηλ. 210-3222809). Φέτος θα τιμηθεί για την υπεράσπιση των εθνικών ιδεών ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας».

Ποιος την χάρη του Πρέκα που ζει τέτοια «μεγαλεία»!! Την μια να τον τιμάν οι απόγονοι των ταγματασφαλητών και δοσίλογων της Γερμανικής κατοχής, την άλλη η «σύγχρονη» Δεξιά –επίγονοι της ίδιας πολιτικής μήτρας είναι κι αυτοί, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα- είναι να μην νιώθει «δικαιωμένος» για τις παπαριές που αμολάει όταν παρουσιάζεται στα χαζοκούτια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *