Κουλοχέρηδες: ¨Τους έχει ανάγκη ο τόπος”

Όταν η έκθεση του Δ.Ν.Τ είδε το φως της δημοσιότητας και ουσιαστικά έδινε εντολές στον κυβερνητικό θίασο να επιβάλλει νέα φοροκαταιγίδα στα λαϊκά στρώματα, τα κυβερνητικά στελέχη που παρέλασαν απ’ τα χαζοκούτια ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Το Δ.Ν.Τ προτείνει, εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε τις υποδείξεις του, δεν είναι στις προθέσεις μας να βάλουμε νέους φόρους, μας έλεγαν.

Οποιος όμως διάβαζε –μέσα απ’ τις γραμμές- την δήλωση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών καταλάβαινε ότι η κυβέρνηση θα συμορφωθεί πλήρως με τις υποδείξεις του Δ.Ν.Τ.

«Ή θα προχωρήσουμε μπροστά με μεγάλες αλλαγές και τομές, για να κερδίσουμε το μέλλον με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ή θα γυρίσουμε πίσω στην αδράνεια, στην αβεβαιότητα και στην μιζέρια. Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά. Να βάλει, όπως πάντα, το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Να προχωρήσει στα επόμενα δύο χρόνια στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που για τρεις ολόκληρες δεκαετίες δεν έγιναν πράξη. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας», δήλωσε στις 25.5.09, ο Παπαθανασίου.

Ετσι σήμερα διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού θα ανακοινωθεί το πρώτο πακέτο φορολογικών μέτρων προκειμένου να συμπέσει με τα «μπάνια του λαού» και να έχει το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.
Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται μέτρα όπως:

– Επιβολή φόρου 10% στα καρτοκινητά, αύξηση 10%- 20% του τέλους στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, αύξηση 10%-15% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη, απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε 200.000 ιδιώτες οι οποίοι κατέχουν δημόσια κτήματα και νομιμοποίηση των ψυχαγωγικών τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών με την έκδοση των σχετικών αδειών.

Ε, μην πείτε τώρα ότι δεν είναι «μεταρρύθμιση», που μάλιστα «έχει ανάγκη ο τόπος» να πλημμυρίσουν την Ελλάδα οι «κουλοχέρηδες» με την άδεια του κράτους, για να μπορεί όποιος/α θέλει να ανοίγει .. ένα παράθυρο στην τύχη του.

0 απαντήσεις στο “Κουλοχέρηδες: ¨Τους έχει ανάγκη ο τόπος””

  1. ερχεται και το ξυστό[ οπως φαίνεται σκεφθηκαν,δουλεία δεν θα εχουν ας το ρίξουν ”ΣΤΟ ΞΥΣΙΜΟ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΆΕΙ Η ΩΡΑ

  2. Δεν τα χώνω στον Κανάκη, Το αντίθετο. Ηταν απ’ τις πιο σωστές φωνές που ακούστηκαν γ’ αυτό το θέμα.

  3. giorgi,

    γιατι τα χωνεις τοσο στον Κανακη και σια? Αυτο ακριβως λενε, πως το ‘η αποχη ειναι ανευθυνοτητα’ ειναι λαθος. Πως ανευθυνοτητα ειναι η αποχη απο αδιαφορια και οχι η συνειδητη αποχη, η οποια αποτελει πολιτικη πραξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *