Ανακοίνωση των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για το λαό και τη χώρα. Καταδικάζει το λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο.

Οι πανηγυρισμοί των κομμάτων του συστήματος για την ολοκλήρωση του PSI σημαίνουν και προετοιμάζουν τον επερχόμενο νέο γύρο επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Γι’ αυτό και, παράλληλα, τα κόμματα αυτά διαμορφώνουν όλο και πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά, κλιμακώνουν την αντικομμουνιστική-αντιαριστερή υστερία τους, απαιτούν σιγή νεκροταφείου από το λαό και τη νεολαία της χώρας.

Όμως ο λαός δεν παραδίνεται! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης, στο δρόμο για τη συγκρότηση κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί συνολικά με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει την επαναστατική προοπτική του.

Η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία συγκροτήθηκε για να υπηρετήσει μέσα στο κίνημα και στην πάλη αυτές τις αναγκαιότητες. Στηριγμένη από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές, η Πρωτοβουλία θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.

Η Πρωτοβουλία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δύναμη και αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει τη γραμμή της αντίστασης, την ανάπτυξη και το σωστό προσανατολισμό του εργατικού, λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και σε στενή σύνδεση με τα μέτωπα που ανοίγει η λαϊκή πάλη.

0 απαντήσεις στο “Ανακοίνωση των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ”

 1. Η “αλητεία” που λέω καλύτερα να μην είχε μπει,ήταν προϊόν εκνευρισμού.
  Πιο σωστό είναι “υπερβάλλον προεκλογικός ζήλος”,και μάλιστα αρκετά κακογραμμένος.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνείται τον ενδοαριστερό εμφύλιο,και κατεβάζει τους τόνους ακόμα και με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ,ένα εγχείρημα στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αρχίζει την πορεία του με τέτοια επίθεση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Επίθεση άκυρη,άκαιρη, άστοχη,αστήριχτη κτλ.

  Τι πάει να πει ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι?Γιατί δεν κατονομάζονται?Για να δημιουργείται μυστήριο, “ποιος ξέρει με ποιους μοιάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ”.Από που και ως που στέκει να λέτε “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποιοι άλλοι ,λένε αυτά”,χωρίς ούτε να κατονομάζονται οι άλλοι,ούτε να προσδιορίζεται ποιοι λένε τι?

  Ποια δύναμη της αριστεράς λέει για “προσωρινή έξοδο από το ευρώ”.Καμία,αλλά πως θα δημιουργήσουν εντυπώσεις οι μεγαλοκαθοδηγητές των μ-λ αν λένε αλήθεια?

  Από τα αιτήματα που παρατίθενται που πήγε η έξοδος από την ΕΕ?Δεν το ξέρετε ότι είναι θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κάνει εναλλακτικές προτάσεις,με την έννοια κάποιας υπευθυνότητας.Είναι εντελώς άλλο πράγμα οι μεταβατικοί στόχοι,και δεν είναι καν κάτι καινούριο στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος.Αυτό βέβαια είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης.

  Τέλος καταγγέλοντας τον συγχρωτισμό μας με άλλα κομμάτια της αριστεράς,δεν παθαίνουμε κάποια ζημιά.Δεν είναι κάτι που προσπαθούμε να το κρύψουμε.Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο ,η ώσμωση ανάμεσα στην αριστερά πάνω σε ένα περιεχόμενο απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική της τριτοκοσμοποίησης της χώρας με την επιλογή της χωρίς τέλος εσωτερικής υποτίμησης και χρεοκοπίας εντός ευρώ.Και την ίδια ώρα ένα περιεχόμενο που να ανοίγει δρόμους για ένα εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής,αναπαραγωγής κατανάλωσης και εξουσίας.

 2. Αδικείς το κείμενο το οποίο αναφέρεται σε όλη την Αριστερά δηλ.”Σε αυτό το πλαίσιο έχουν «ανθίσει» στους κόλπους της Αριστεράς, ακόμη και στην εξωκοινοβουλευτική, όπως στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι λογικές των «εναλλακτικών προτάσεων».”
  Πέραν τούτων να συμπληρώσω στη κριτική που κάνει το κείμενο ότι διάφορα στελεχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-κύρια του ΝΑΡ- εχουν πει και πράξει πολλά και διάφορα. Το κείμενο δεν αναφέρει π.χ. και τη συμμετοχή ορισμένων σε επιτροπή με ΣΥΡΙΖΑ και άλλους διαφόρους περίεργους για τη λογιστική… διερεύνηση του χρέους.Τέρμα οι αυταπάτες!!

 3. http://kkeml.blogspot.com/2012/03/blog-post_8272.html

  Υπάρχει και άλλο εκτεταμένο κείμενο της υπό συγκρότηση πρωτοβουλίας.Ομολογώ ότι άρχιζα να το διαβάζω με θετικές σκέψεις,μιας και κάθε απομάκρυνση από τους μικρομεγαλισμούς και τους μοναχικούς δρόμους δεν μπορεί παρά να είναι σε θετική κατεύθυνση.Άλλωστε προϋπόθεση για την κοινή δράση της αριστεράς είναι και η ανώτερη συγκρότηση και πολιτικοποίηση του κάθε κομματιού της.Είναι βέβαια άλλης τάξης ζήτημα το αν αυτό πρέπει να γίνεται με αναπαραγωγή των ιστορικών ρευμάτων,αλλά αν έτσι το βλέπουν οι σύντροφοι από τα μ-λ,καλά κάνουν και το προχωράνε.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έπρεπε,και ακόμα πρέπει,να αναζητά την δημιουργία και με αυτό το δυναμικό την δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής της τριτοκοσμοποίησης.

  Αυτά σκεφτόμουν διαβάζοντας το κείμενο,μέχρι που έπεσα πάνω σε μια ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.Στο κομμάτι για την υπόλοιπη αριστερά οι σύντροφοι έκριναν σκόπιμο να χρεώσουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με …ευρωομόλογα,εκλογές τώρα,προσωρινή έξοδο από το ευρώ,διαπραγμάτευση του χρέους και δεν ξέρω και ‘γω τι άλλο.Τα πρώτα βήματα λοιπόν του νέου εγχειρήματος γίνονται με μια ανήθικη αντισυντροφική συκοφαντία,με έναν χουλιγκανισμό εναντίον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,διαγράφοντας βίαια μια πολύχρονη σειρά κοινών αγώνων για μια ανατρεπτική αριστερά.

  Το μ-λ ρεύμα έχει μακρά ιστορία αγώνων και προσφοράς στο κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας.Τέτοιες ενέργειες το μόνο που κατορθώνουν είναι να λερώσουν τα φυσικά πρόσωπα-φυσικούς αυτουργούς της αλητείας και της παραχάραξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *