Για την κουτάλα της εξουσίας

Όταν προχτές ο Καραμανλής ανακάλεσε το χαρακτηρισμό «αρχιερέας» της διαπλοκής που είχε χρησιμοποιήσει το 2004 για τον Κ. Σημίτη, ο Τράγκας-Φράγκας κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο μιας λαθρόβιας φυλλάδας που βγάζει ειρωνευόμενος τον πρωθυπουργό. «Ο πιο έντιμος πολιτικός έγινε με την σφραγίδα της Ν.Δ ο πρώην αρχιερέας της διαφθοράς», έγραφε.

Και καλά ο Τράγκας. Γνωστός ο ρόλος του. Πιθανόν να σχεδιάζει να πολιτευτεί με το κόμμα του Καρατζαφέρη ή να εκβιάζει περισσότερη κρατική διαφήμιση για τις φυλλάδες τους. Δεν είναι όμως το θέμα μας αυτό.

Ακούσαμε στα ραδιοφωνικά μεσημεριανά δελτία ειδήσεων βουλευτές της Ν.Δ να προτείνουν τον Σημίτη για την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να λένε ότι το Μάρτη του 2010 πιθανόν να πάμε σε βουλευτικές εκλογές άσχετα αν υποψήφιος για την Προεδρία είναι ο Κ. Παπούλιας ή άλλο πρόσωπο προερχόμενο απ’ το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι άσχετα αυτά τα δυο περιστατικά. Μας δείχνουν την υποκρισία των αστών πολιτικών. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γλύψουν εκεί που χτες έφτυναν, δεν διστάζουν να ξευτελίσουν πρόσωπα και «θεσμούς» -για τους οποίους τόσο κόπτονται στα λόγια- άλλοτε για να διατηρηθούν στην κουτάλα της εξουσίας και άλλοτε για να βρεθούν σ’ αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *