Εκδήλωση για τους εργατικούς αγώνες στο Νοσοκομείο Κιλκίς, το ALTER, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το Υπουργείο Υγείας

Με επιτυχία και πλούσιο προβληματισμό έγινε χθες βράδυ στη Νομική η εκδήλωση-συζήτηση: Αγώνες και προοπτικές αυτοδιαχείρισης στην εποχή της κρίσης.

Μίλησαν μεταφέροντας την εμπειρία και το κλίμα από τρέχοντες και πρόσφατους εργατικούς αγώνες:

Η Λέτα Ζωτάκη, πρόεδρος Νοσοκομειακών γιατρών Κιλκίς και μέλος της συνέλευσης της κατάληψης του Νοσοκομείου Κιλκίς, μετέφερε την εμπειρία των τριών εβδομάδων κατάληψης και λειτουργίας του νοσοκομείου χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς, τις ελπιδοφόρες στιγμές αλλά και τις δυσκολίες αυτού του αγώνα, καθώς και τον πόλεμο που δέχτηκε.

Ο δημοσιογράφος Μάκης Γεωργιάδης, απλήρωτος εργαζόμενος του Alter, μίλησε για τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στο κανάλι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Περιέγραψε επίσης τις προσπάθειες εναλλακτικής ενημέρωσης για τους εργατικούς αγώνες της περιόδου που, δυστυχώς, διακόπηκαν με το «ρίξιμο» του σήματος του σταθμού.

Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Πολίτη, από τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων αλλά και στην προσπάθεια της έκδοσης δύο απεργιακών φύλλων. Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε το κλίμα, την ομορφιά και τις δυσκολίες αυτού του αγώνα.

Η Άννα Γαϊτανίδου, μέλος της κατάληψης του Υπουργείου Υγείας, μίλησε για την κατάληψη από απλήρωτους αλλά μαχόμενους εργαζόμενους στην ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι περιγραφές των επιπτώσεων της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο αυτό.

Τόσο η τελευταία ομιλήτρια, όσο και οι προηγούμενοι, επεκτάθηκαν στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεδιπλώνονται αυτοί οι εργατικοί αγώνες. Πολλές τοποθετήσεις σφραγίστηκαν από το δραματικό βάρος της ανεργίας που έχει πια εκτιναχτεί σε πρωτοφανή για την Ελλάδα επίπεδα. Κοινός τόπος που αναδείχτηκε στις τέσσερις ομιλίες αλλά και τις τοποθετήσεις και τον πλούσιο προβληματισμό που ακολούθησε, ήταν η ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν:

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου –Χάρτου Αττικής

Vathikokkino.com

εργατική εφημερίδα Δράση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *