Πήραν το “μήνυμα” των εκλογών

Ελαβε το «μήνυμα» των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός!
Το ακούσαμε σε όλα τα ραδιοφωνικά μεσημεριανά δελτία ειδήσεων. Και έβαλε πλώρη να το υλοποιήσει μάλιστα.
Απ’ ότι ακούμε «σκέπτεται» να διορίσει «συντονιστή του κυβερνητικού έργου» τον Σουφλιά, προβληματίζεται αν θα αντικαταστήσει τον Ζαγορίτη, ενδέχεται να αναβαπτίσει στον κομματικό μηχανισμό τον Μεϊμαράκη, και μπορεί να αποσύρει απ’ το πόστο της την Φεδρωνία

Μάστα. Κουβέντα για τα 2,5 εκατομμύρια Ελληνες να ζουν με μέσο όρο 704 ευρώ μισθό, όταν οι 300 του Χρηματιστηρίου είχαν μέσα στο 2008 καθαρά κέρδη 10 δισ. (40.000.000 ευρώ τη μέρα)!
Μόκο για την ανεργία που παίρνει την ανηφόρα.
Ούτε λέξη δεν ακούσαμε πώς το «μήνυμα» των ευρωεκλογών που υποτίθεται πήρε η κυβέρνηση θα μεταφραστεί σε μέτρα προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Το αντίθετο μάλιστα. Και δεν μένει σε κανέναν αμφιβολία ότι έλαβε το «μήνυμα» αφού: «Μπαράζ νέων φόρων αναμένεται να ανακοινώσει τις ερχόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση», όπως γράφουν σήμερα τα «ΝΕΑ».

Είναι η ίδια κυβέρνηση που πήρε τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% και την πήγαν στο 25%.
Είναι ο ίδιος κυβερνητικός θίασος που χάρισε 28 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, που μπουκώνει με επιδοτήσεις και «ενισχύσεις» τους βιομήχανους την ίδια ώρα που πετάει το ξεροκόμματο του 1 ευρώ «αύξηση» στον εργάτη.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που στο όνομα της τιθάσευσης των ελλειμμάτων, μέσα σε μια τριετία 2006-2008 έβαλε πρόσθετους φόρους στο λαό 11,7 δισ. ευρώ όταν το ίδιο χρονικό διάστημα τα πραγματικά εισοδήματα των μισθωτών μειώθηκαν κατά 10%!

Οσο για την αξιωματική αντιπολίτευση κι αυτή πήρε το «μήνυμα» των εκλογών. Ανεπιβεβαίωτες μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει «μυστικό δείπνο» -όπως έκανε και παλιά- πώς θα το διαχειριστεί.
Ποιοι θα είναι καλεσμένοι του; Τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κ.α. Το αφον κατέ των ντόπιων καπιταλιστών.

Αλλωστε δεν ξεχνάμε με ποιους συναντήθηκε πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου και αντάλλαξε απόψεις. Μ’ όλους αυτούς που καταλαβαίνουν τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού.
Όπως ο Μ. Βασιλάκη της «Aegean», ο Ευάγ. Σπανό πρόεδρος της «Βιοϊατρικής», ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Παπαλεξόπουλο και ιδιοκτήτης της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν», ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης, ο Μ. Σκλαβενίτη ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο Σπ. Θεοδωρόπουλος της «Vivardia» (βλέπε όμιλο «Μαρφίν»), ο ιδιοκτήτη της «ΜΕΤΚΑ» Ευάγ. Μυτιληναίο, κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *