Δυο βιβλιοπαρουσιάσεις στη Λέσχη ‘Εκτός Γραμμής’

Η Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη

«Εκτός Γραμμής»

 διοργανώνει

 την Τετάρτη 21 Μαρτίου, 7:30μμ

 Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κουνενή,

Περί Δημοκρατίας: Σάτιρα ηθών και θεσμών

εκδόσεις Μεταίχμιο, σελ. 200, 2011

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ο Νίκος Βασιλόπουλος, ιστορικός-εκπαιδευτικός

Με σατιρική διάθεση και πάντα μέσα στην επικαιρότητα η πολιτική-πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Νίκου Κουνενή Περί Δημοκρατίας: Σάτιρα ηθών και θεσμών. Σε αυτό, ο Νίκος Κουνενής σχολιάζει τη δημοκρατία. Τη δημοκρατία των εκλογικών συστημάτων, με τα παράλογα μαθηματικά, που θέλουν την πλειοψηφία να ισοδυναμεί με 40%. Τη δημοκρατία που την υπερασπίζεται πιο σθεναρά η αστυνομία από το λαό της. «Σάτιρα ηθών και θεσμών» είναι ο υπότιτλος του βιβλίου, όμως η σάτιρα είναι και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δούμε την αστική δημοκρατία όπως αυτή αναπτύχθηκε στην πατρίδα μας αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

 Ο Νίκος Κουνενής γεννήθηκε το 1957 και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρθρα, σατιρικά κείμενα και βιβλιοκριτικές του δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Άλλα βιβλία του ίδιου: Δημόσια Εγγραφή (διηγήματα), Κοχλίας 2002 / Πρωταγόρας-Γοργίας: Η σοφιστική τομή, Σαββάλας 2002 / Ζωντανή Σύνδεση (διηγήματα), Κοχλίας 2003 / Ω του θαύματος (μυθιστόρημα), Μεταίχμιο 2006 / ΥποΚριτικά κείμενα (σατιρικό παιχνίδι κακών προθέσεων), ΚΨΜ 2007 / Ο μύθος του Ηρακλή Σπίλου (μυθιστόρημα), Μεταίχμιο 2009

 

 το Σάββατο 24 Μαρτίου, 7:30μμ

 διοργανώνουμε

 Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Παναγιώτη Αρβανίτη,

Λευκό Χιούμορ

εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2012

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής και ο Παναγιώτης Σωτήρης, Πανεπιστημιακός

 Ποιήματα θα διαβάσει η Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη

 Πίσω από τη μάσκα της σοβαροφάνειας, η ποίηση δεν φοβάται να αυτοσαρκαστεί. Να γεννηθεί μέσα στην εξέγερση, να γίνει πράξη, να συνομιλήσει με την καθημερινότητα, να πυρπολήσει την πεζότητα. Πίσω από «τα ψιμύθια της λεκτικής αλαζονείας» κατοικεί ο ποιητής, διάφανος στις σκέψεις του, έκθετος απέναντι σ’ εμάς, στον ίδιο του τον εαυτό, στη ζωή. Το Λευκό Χιούμορ του Παναγιώτη Αρβανίτη προειδοποιεί: «μη με διαβάζετε αν κερδίζατε πάντα στη μονόπολη μικροί».

 Ο Παναγιώτης Αρβανίτης γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1985. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Η πρώτη του συλλογή με τίτλο Μια στάλα κατράμι σ’ ένα βαρέλι μέλι κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. 

 Σας περιμένουμε!

 Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη

Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 και Μαυρικίου, Αθήνα (Χαρ.Τρικούπη, στάση Λασκάρεως)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *