Να μην περάσει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία

“Σε ρόλο συνοριοφύλακα της ΕΕ η κυβέρνηση Καραμανλή γεμίζει την Ελλάδα με στρατόπεδα συγκέντρωσης –«Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων» τα ονομάζει- για να μαντρώσει μέσα τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην χώρα μας.

Η αρχή έγινε από την Πάτρα όπου ο Παυλόπουλος πήγε για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για την δημιουργία ενός τέτοιου στρατοπέδου έξω από την πόλη.

Σειρά τώρα παίρνει η Αθήνα. Το βλέπουμε απ’ τα καθημερινά πογκρόμ των μπάτσων για να διώξουν τους μετανάστες έξω απ’ το κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση της δεξιάς έχοντας στο πλευρό της τον δήμαρχο Αθήνας και ορισμένα ΜΜΕ –όπως το συγκρότημα Αλαφούζου- προχωράει στο ρατσιστικό σχέδιο της με στόχο τους οικονομικούς μετανάστες.

Πέρα ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο όπου θα τσουβαλιάσουν τους μετανάστες, που τώρα στεγάζονται σε εγκαταλειμμένα κτίρια της Αθήνας, χρησιμοποιούν και τα ασπόνδυλα φασιστοειδή υποκείμενα της Χρυσής Αυγής που σε συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, προσπαθούν να δημιουργήσουν «κλίμα» ενάντια στους μετανάστες που «παίρνουν δουλειές Ελλήνων»”.

Αυτά γράφαμε σε περασμένη ανάρτηση μας.

Ηρθε η καταιγίδα σκανδάλων και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τα κουκουλώσει, ακολούθησε το προεκλογικό διάστημα μέχρι της ευρωεκλογές και η αγωνία του κυβερνητικού θιάσου να βγει όσο γίνεται με τις λιγότερες απώλειες και κάπου τα κυβερνητικά σχέδια για το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες καθυστέρησε.

Τώρα όμως και μετά τις εξελίξεις που έφερε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος του Καρατζαφέρη, η Ν.Δ στο όνομα του επαναπατρισμού των ψηφοφόρων της που «διέρρευσαν» προς το ΛΑ.Ο.Σ ξαναγυρίζει στην ρότα της «καθαρόαιμης» ΔΕΞΙΑΣ.

Στο όνομα της «ασφάλειας του πολίτη», και σηκώνοντας την σημαία του «νόμου και της τάξης» ετοιμάζετε να εξαπολύσει τους λεγεωνάριους του Μαρκογιαννάκη ενάντια στους μετανάστες, τις διαδηλώσεις και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Από κοντά και η Καρατζαφέρης. Μόλις τώρα τον ακούσαμε στο ραδιόφωνο της Αγγελοπούλου να μας λέει ότι έστω και μόνος τους θα πάρει το «μυστρί» (ωχχχχ τι μας θύμισε αυτή η λέξη!!!) για να «καθαρίσει τις πόλεις στα πρότυπα του Τζουλιάνι»!!!

Εξυπηρετεί και ένα άλλο σχέδιο η επιλογή της κυβέρνησης να στραφεί το ενδιαφέρον της λεγόμενης «κοινής γνώμης» αποκλειστικά στη συζήτηση για το ζήτημα των μεταναστών. (Είναι όντος ένα μεγάλο και υπαρκτό ζήτημα που δεν λύνεται όμως με κατασταλτικά μέτρα). Με τον τρόπο αυτό απροσανατολίζει τις μάζες και είναι ό,τι πιο βολικό για να περάσουν πιο εύκολα μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση υπακούοντας τις εντολές της Κομισιόν.

Το σχέδιο της κυβέρνησης έχει τεθεί σε εφαρμογή με πρώτο στόχο να μετατρέψει την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σε άβατο για πρόσφυγες και προοδευτικούς πολίτες. Μπάτσοι μαζί με τα ασπόνδυλα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν επίθεση για να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης και των κοινωνικών προβλημάτων.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση. Οι προθέσεις κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών είναι ξεκάθαρες. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν όσες συλλογικότητες που είναι ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία που καλλιεργούν οι καθεστωτικοί μηχανισμοί. Να ελπίσουμε ότι οι προσπάθειες συντονισμού κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Στα ταξικά μας αδέλφια που οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η οικονομική τους εξαθλιώσει στην οποία οδηγήθηκαν από τον καπιταλισμό θα μας έχουν δίπλα τους. Ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι ταξικός όσο κι αν η άρχουσα τάξη προσπαθεί να εμφανίσει ως αντίπαλο στον εργάτη τον εργάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *