Παιδική φτώχεια


Κι ενώ οι μίζες πέφτουν σαν το χαλάζι, την στιγμή που τα κέρδη τραπεζών και καπιταλιστικών επιχειρήσεων ακολουθούν το ξέφρενο πάρτι τους, ήρθε στο φως μια επιστημονική μελέτη που αναφέρετε στο πρόβλημα της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα.

Με στοιχεία που σταματάν στο 2006 –σήμερα η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη- η μελέτη μας λέει (έγινε από τον κ. κ. Θεόδωρος Μητράκος για λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος) ότι «το ποσοστό των παιδιών έως 15 ετών που ζουν κάτω από τη γραμμή φτώχειας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες το 2006 φθάνοντας το 22%, από 19% το 2005.
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 380 χιλιάδες παιδιά ηλικίας έως 15 ετών ή περίπου 450 χιλιάδες παιδιά έως 17 ετών βρίσκονται στην Ελλάδα κάτω από το χρηματικό όριο της φτώχειας».

Καταλήγοντας η έρευνα αναφέρει «Αν δηλαδή τα νεαρά ζευγάρια δεν έμπαιναν στην διαδικασία του δανεισμού ή και της πώλησης κάποιων ακινήτων, η φτώχεια στην παιδική ηλικία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη στην χώρα μας».

Τέτοιες ειδήσεις στην καλύτερη περίπτωση να περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων. Προέχει αν πήρε την μίζα του ο Τσοχατζόπουλος απ’ την «Ζημενς», αν θα προφυλακιστεί ο Μαυρότρυπας για τα νταλαβέρια του που είχε στην υπόθεση Ζαχόπουλου, το μπάχαλο που γίνετε στο ΠΑΣΟΚ…

Και φυσικά πουθενά δεν εντοπίζετε ο καπιταλισμός σαν υπεύθυνος για την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των παιδιών της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *