Προβολή ταινίας “Ο Κρυμμένος” στη Λέσχη “Εκτός Γραμμής”

Η Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη «Εκτός Γραμμής» διοργανώνει την Παρασκευή 23 Μαρτίου, 8:30μμ προβολή της ταινίας Ο κρυμμένος του Μίχαελ Χάνεκε (2005)

 Ο Χάνεκε δημιούργησε ένα κινηματογραφικό αίνιγμα, μέσω του οποίου θέτει μια σειρά από επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ερωτήματα, με το θέμα της μετανάστευσης και του ρατσισμού να μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Με τον συνήθη καυστικό τρόπο του ο σκηνοθέτης ανατέμνει την γαλλική κοινωνία του σήμερα, ανασύροντας συγχρόνως το σκοτεινό της παρελθόν από την άβυσσο της ιστορικής λήθης. Το παρόν εικονογραφείται με ζοφερά χρώματα, κυοφορεί όμως και την δυνατότητα της μετάβασης σε μια άλλη κοινωνία συνύπαρξης των ανθρώπων σε ισότιμες βάσεις.

το Σάββατο 24 Μαρτίου, 7:30μμ

 Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Παναγιώτη Αρβανίτη,

Λευκό Χιούμορ

εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2012

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής και ο Παναγιώτης Σωτήρης, Πανεπιστημιακός

 Ποιήματα θα διαβάσει η Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη

Πίσω από τη μάσκα της σοβαροφάνειας, η ποίηση δεν φοβάται να αυτοσαρκαστεί. Να γεννηθεί μέσα στην εξέγερση, να γίνει πράξη, να συνομιλήσει με την καθημερινότητα, να πυρπολήσει την πεζότητα. Πίσω από «τα ψιμύθια της λεκτικής αλαζονείας» κατοικεί ο ποιητής, διάφανος στις σκέψεις του, έκθετος απέναντι σ’ εμάς, στον ίδιο του τον εαυτό, στη ζωή. Το Λευκό Χιούμορ του Παναγιώτη Αρβανίτη προειδοποιεί: «μη με διαβάζετε αν κερδίζατε πάντα στη μονόπολη μικροί».

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1985. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Η πρώτη του συλλογή με τίτλο Μια στάλα κατράμι σ’ ένα βαρέλι μέλι κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. 

Σας περιμένουμε!

Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη

Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 και Μαυρικίου, Αθήνα (Χαρ.Τρικούπη, στάση Λασκάρεως)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *