Εγκλημα το δικαίωμα στην παιδαγωγική ελευθερία

Αύριο το πρωί δικάζεται στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (2ο κτίριο, πρώην Σχολής Ευελπίδων) η δασκάλα, πρώην διευθύντριας του 132 Δημ Σχολείου Γκράβας, Στυλιανή Πρωτονοτάριου.

Η εκπαιδευτικός έλαβε «Κλητήριον Θέσπισμα» και θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου για να δικαστεί για το «έγκλημα» (!!!) –έτσι αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα- που έκανε να παραχωρήσει αίθουσα του σχολείου της, εκτός ωραρίου λειτουργίας, για να διδαχθούν, από ομοεθνή δασκάλα τους, (η οποία παραπέμπετε κι’ αυτή κατηγορούμενη) μαθητές/ιες από την Αλβανία, την αλβανική γλώσσα και στοιχεία πολιτισμού της Αλβανίας.

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία έχει βάλει στο στόχαστρο τους μια δασκάλα που το μόνο της «έγκλημα» είναι ότι θέλησε να επιτελέσει το εκπαιδευτικό της καθήκον.

Αύριο θα βρεθούμε δίπλα της στο δικαστήριο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παιδαγωγική ελευθερία γιατί στο πρόσωπο της Στυλιανής Πρωτονοτάριου διώκεται κάθε εκπαιδευτικός που δεν παρέχει μόνο αποστειρωμένη γνώση αλλά διδάσκει μαθήματα ιστότητας και δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *