Αντε να βρεις άκρια που ειν η αλήθεια και που το ψέμα

Απίστευτη καταγγελία έκανε ο Τριανταφυλλόπουλος στην τηλεοπτική του εκπομπή.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ένα τσούρμο ρασοφόρων από το περιβάλλον του μακαρίτη αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, μαζί με πρώην έμπιστο συνεργάτη του –τον Σωκράτη Γκιόλια φωτογράφιζε– επισκέφτηκε τον δικηγόρο του Γιώργο Αγιοστρατίτη.

Αντικείμενο της επίσκεψης τους ήταν να ζητήσουν απ’ τον δικηγόρο να «πιέσει» τον Τριανταφυλλόπουλο για να σταματήσει την έρευνα του για το παραδικαστικό κύκλωμα και σαν αντάλλαγμα του υποσχόταν ότι όσες υποθέσεις χειριζόταν ο δικηγόρος θα είχαν αίσιο τέλος γ’ αυτόν στις δικαστικές αίθουσες.

Εμείς είμαστε πολύ επιφυλακτικoί στα όσα ισχυρίζεται ο Τριανταφυλλόπουλος. (Αλλωστε η δημοσιογραφική του διαδρομή έχει πολλά γκρίζα σημεία).

Όμως επειδή επικαλέστηκε το όνομα του αγωνιστή δικηγόρου κάπου τα πράγματα μπερδεύονται.
Ο Γ. Αγιοστρατίτης έχει την δικιά του ιστορία. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε από την χούντα των συνταγματαρχών ενώ στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης εργαζόταν στο νομικό τμήμα του ΚΚΕ.
Γενικά όσοι τον γνωρίζουν μόνο θετικά λόγια έχουν να πουν για την προσωπικότητα του. Το θεωρούμε δύσκολο να δέχτηκε μια τέτοια πρόταση και να την βγήκε να την καταγγείλει.

Δεν το αποκλείουμε όμως γιατί ο Γιώργος Αγιοστρατίτης είναι κομμουνιστής και η άποψη που έχει για την αστική δικαιοσύνη είναι ξεκάθαρη. Συνοψίζεται σε δυο προτάσεις απ’ την αγόρευση που έκανε στην δίκη της 17 Νοέμβρη σαν συνήγορος του Σάββα Ξηρού:

«Όταν λοιπόν μιλάμε για μία εκμεταλλευτική κοινωνία όπως είναι το καπιταλιστικό σύστημα οι θεσμοί, το Δίκαιο και η Δικαιοσύνη έχουν αποστολή να εξασφαλίζουν την κυριαρχία της εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας απέναντι στην εκμεταλλευόμενη πλειοψηφία. Είναι λοιπόν λάθος και αποπροσανατολιστικό να μιλάμε για δίκαιη Δίκη μέσα σε ένα αστικό σύστημα σε μια ταξική ανταγωνιστική κοινωνία».

Είναι πιθανόν λοιπόν ξέροντας πόσο διεφθαρμένοι είναι οι αστικοί θεσμοί –και η «δικαιοσύνη» ανάμεσα σ’ αυτούς- να προσπέρασε το γεγονός.
Αναγκαστικά υποθέσεις κάνουμε και θα ήταν καλό να βγει ο Γ. Αγιοστρατίτης να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση σ’ αυτά που επικαλέστηκε ο Ζούγκλας.

Είναι γεγονότα αυτά που ισχυρίζεται ο Τριανταφυλλόπουλος (Ο Σ. Γκιόλιας μέσα από το μπλογκ του δίνει άλλη εκδόχή) ή είναι το μίσος του για τον πρώην συνεργάτη του, Γκιόλια, που τον κάνει να κατασκευάζει τέτοιες ιστορίες;

Με άποψη

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Οποια και να είναι η πραγματικότητα σ’ αυτή την βρόμικη ιστορία το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι και πάλι αναδύεται η μπόχα των δημοσιοκάφρων.
Είτε ο Γκιόλιας ήταν ενεργούμενο παραδικαστικών κυκλωμάτων είτε ο Τριανταφυλλόπουλος είναι αισχρός συκοφάντης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *