«Καραβάν σαράι» που ποτέ δε σχηματίστηκε από χόμπι

«Τα 42 εκατομμύρια έφτασε στα τέλη του περασμένου έτους ο αριθμός των βίαια ξεριζωμένων λόγω συρράξεων και διώξεων παγκοσμίως». Αυτό τονίζει η ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) «Παγκόσμιες Τάσεις» που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Και δεν είχαν άλλη επιλογή αυτοί οι άνθρωποι όταν στις χώρες τους κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), πεθαίνει κι ένα παιδί από την πείνα, όταν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δημιουργούν κατακόμβες νεκρών.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο όταν προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τον θάνατο την πείνα και την δυστυχία; Καμιά δύναμη δεν μπορεί να το κατορθώσει.
Και λένε χοντρά ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης θα λυθεί με μέτρα αστυνομικά, με καταστολή, με στρατοκρατικά «κόλπα».
Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν την προσφυγιά.

Οσο οι άνθρωποι θα δυστυχούν, θα πεινούν, θα φοβούνται, τίποτα δεν είναι σε θέση να τους σταματήσει να αναζητούν την ελπίδα, την τροφή, την ασφάλεια.
Αυτή είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Μια διαρκής μετακίνηση πληθυσμών. Ενα «καραβάν σαράι» που ποτέ δε σχηματίστηκε από χόμπι. Πάντα από ανάγκη.

Όλα τα υπόλοιπα που ακούμε από Μαρκογιαννάκηδες και Καρατζαφέρηδες είναι λόγια για πολιτική κατανάλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *