Μια αναμενόμενη εξέλιξη

Φινάλε και στην υπόθεση της αγωνίστρια Κ. Κούνεβα. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο πράγμα που προκάλεσε μια οργισμένη δήλωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής Δάφνης Βαγιανού και Κώστα Παπαδάκη.

Να θυμίσουμε ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα έγινε στόχος γιατί πάλεψε εναντίον του εργασιακού μεσαίωνα στον τομέα καθαριότητας και η επίθεση σε βάρος της δεν ήταν προσωπική διαφορά, όπως έσπευσε να υποστηρίξει η μπασκιναρία.

Οι μπάτσοι και στην περίπτωση αυτή έδειξαν εγκληματική στάση στη διερεύνηση της υπόθεσης.

♦ Δεν έγινε ποτέ επιτόπια έρευνα και αναζήτηση αυτόπτων μαρτύρων. Ακόμα όσοι προσφέρθηκαν να δώσουν στοιχεία στο περιπολικό που έφτασε στη συνέχεια, τους είπαν «όχι» γιατί – λέει – δεν ήταν αυτόπτες!

«Δεν κλήθηκε για να καταθέσει ως μάρτυρας ούτε αυτός που βγήκε τρέχοντας από γειτονικό Ιντερνετ καφέ ακούγοντας τα ουρλιαχτά της. Τρία παιδιά που ήταν σε γειτονικό μπαράκι και έτρεξαν για να βοηθήσουν την Κωνσταντίνα αμέσως μετά την επίθεση, προσφέρθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στο περιπολικό που έφθασε, αλλά οι αστυνομικοί δεν τα ήθελαν γιατί, όπως τους είπαν, δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Θα έκαναν τα ίδια αν το θύμα ήταν ο αστυνομικός Διαμαντής; Θα είχαν οργώσει την περιοχή. Θα είχαν πάρει βιολογικό υλικό από τον τόπο του συμβάντος», όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.

♦ Δεν μάζεψαν βιολογικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος. Μέρες αργότερα και μετά την επιμονή της δικηγόρου της οι αστυνομικοί πήγαν στο νοσοκομείο να πάρουν τα κατεστραμμένα ρούχα της.

♦ Οι μπάτσοι είχαν κολλήσει στην εκδοχή ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν οι προσωπικές διαφορές, αν και η ίδια σε συνέντευξη της λίγες εβδομάδες πριν σε Βέλγο δημοσιογράφο έλεγε ευθέως ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

♦ Οι καταθέσεις μαρτύρων –όσων τελικά κατέθεσαν μετά την επιμονή των δικηγόρων- ελήφθησαν με υπηρεσιακή απροθυμία, γεγονός που «έκαψε» κρίσιμα στοιχεία.

Μετά απ’ όλα αυτά ήταν αναμενόμενη η κατάληξη που θα είχε αυτή η ιστορία. Οι δράστες να αναζητούνται στο …χρονοντούλαπο του αρχείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *