ΘΕΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΘΕΜΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 15ΜΗΝΗ

Για μια ακόμη φορά το θέμα της αύξησης της θητείας επανέρχεται στο προσκήνιο. Δε πρόκειται φυσικά για καμιά νέα έκθεση του Πενταγώνου που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναλαμβάνουν να διαφημίσουν, αλλά για μια επίθεση στην νεολαία που εξαπολύει ο γνωστός για τις μιλιταριστικές και εθνικιστικές του θέσεις  δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης, που πρόσφατα «τίμησε» με την παρουσία του ξανά και ξανά εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν διάφορες ναζιστικές δολοφονικός ομάδες, παρουσιάζοντας τα βιβλία του, των οποίων η αποκλειστικότητα των πληροφοριών δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά.

Ο Μάνος Ηλιάδης διάλεξε τις σελίδες του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ για να απαιτήσει εκ νέου αύξηση της στρατιωτικής θητείας, με το άρθρο του «ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!». Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν ο πρώτος που μέσα από τις σελίδες του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ έθεσε ζήτημα μείωσης των ΕΠ.ΟΠ. και αντικατάστασης τους με τους φθηνότερους ΕΕΦΟΠ ή με μια αύξηση της εφέδρων διαμέσου της  χρονικής επέκτασης του χρόνου υποχρεωτικής στράτευσης. Σκοπός του ήταν η μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων και η εξασφάλιση χρημάτων για την αγορά όπλων.

Με το άρθρο του όμως στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αφενός αποκαλύπτει την απόσταση που τον χωρίζει από τα κοινωνικά αδιέξοδα και τις τεράστιες ανάγκες των φαντάρων και των οικογενειών τους, αποδεικνύοντας ότι παραμένει αρτηριοσκληρωτικά δεμένος με παρωχημένες αντιλήψεις και τις οδυνηρές για την κοινωνική πλειοψηφία απαιτήσεις των πολεμικών βιομηχάνων. Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο πολύπειρος συγγραφέας του άρθρου αδιαφορεί για τις αγωνιώδεις επιστολές νέων  ανθρώπων που δεν κατατάσσονται στον στρατό γιατί δε θέλουν να χάσουν την εργασία που συντηρεί το οικογενειακό εισόδημα ή νέων που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και εκβιάζονται μέσω της θητείας ή να καταταγούν και χάσουν τη δουλειά που θρέφει τους ίδιους και τους οικείους τους ή να πληρώσουν το απεχθές πρόστιμο των 6000 ευρώ για ανυποταξία. Τις απίστευτα σκληρές πολιτικές αποφάσεις που έλαβαν οι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που είτε εξαγόρασαν τη θητεία τους είτε λούφαραν ως τα μεγαλύτερα βύσματα..

Ο Μ.Ηλιάδης δε νοιάζεται για το γεγονός ότι ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία κυλούν στην κοινωνική άβυσσο. Αυτός αγωνιά μόνο για το ύψος των πολεμικών δαπανών και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποδεχόμενος τα κτηνώδη ταξικά μέτρα της κυβέρνησης και των Μνημονίων, δείχνει να έχει τη λύση: «εάν ρωτήσει κανείς σήμερα ποια είναι τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν -υπό τις παρούσες συνθήκες- για την ενίσχυση του παραπαίοντος αμυντικού μηχανισμού της χώρας, η μόνη απάντηση που μπορεί αν δοθεί είναι η άμεση αύξηση της διάρκειας της θητείας, διότι είναι το μόνο μέσο ενισχύσεως της άμυνας χωρίς κόστος»!

Και το κόστος στις ζωές μας;   Καλόμαθαν τόσα χρόνια οι μιλιταριστές και οι αστοί πολιτικοί  να μας βλέπουν ως άμισθους δούλους των στρατοπέδων και απαιτούν αύξηση του χρόνου της δωρεάν εκμετάλλευσης και καταπίεσης μας. Μάλιστα, τα λένε όλα αυτά ενώ η ανεργία στους νέους μέχρι τα 25 καλπάζει, και ενώ ουσιαστικά ψήφισαν, οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών να αμείβονται με χαρτζιλίκι και να μην έχουν κανένα δικαίωμα.

Μαινόμενος στρέφεται ο Μ.Ηλιάδης κατά της μείωσης της θητείας καταγγέλλοντας την ψηφοθηρία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Για το γεγονός όμως ότι δε πραγματοποίησαν τίποτε από όσα υποσχέθηκαν- κατάργηση σκοπιών και ηλεκτρονική φύλαξη των μονάδων, κατάργηση των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων που συντηρεί το αισχρό πελατειακό σύστημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μείωση των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.-, αλλά και την κοινωνική απαίτηση για άμεση επιστροφή των χιλιάδων στρατευμάτων που δρουν στο εξωτερικό, τι έχει να πει; Μιλούν οι επιτελικοί αξιωματικοί και ο ίδιος για άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην οροφή του στρατεύματος και  στην παρατακτική δύναμη, χωρίς να αναφέρουν το ποιοι λόγοι και πολιτικές διαμορφώνουν τα νούμερα! Τι προκαλεί τον κίνδυνο του πολεμικού ολέθρου για τους λαούς του Αιγαίου.

Αντί να απαντήσει σε αυτά τα ζητήματα, εγκαλεί τον πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο που δεν υλοποίησε τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για 15μηνη θητεία, μέμφεται τον πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη που αρχικά πρόκρινε την αύξηση της θητείας λέγοντας ότι «οφείλουμε να χειρισθούμε το θέμα της θητείας με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, έξω από λογικές πολιτικού οφέλους και κόστους», αλλά που τελικά «και ενώ όλοι πίστευαν ότι οι πρώτες του δηλώσεις θα οδηγούσαν σε αύξηση της θητείας, ο ίδιος χαρακτήρισε το μέχρι τότε θεωρούμενο ως βέβαιο αυτό ενδεχόμενο ως σενάρια οφειλόμενα σε μονόπλευρη ερμηνεία των ΜΜΕ».

Τέλος, επιτίθεται στον νυν ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο που του καταλογίζει αναποφασιστικότητα και συνυπολογισμό του πολιτικού κόστους, γιατί καθώς οι εφημερίδες είχαν διαμορφώσει κλίμα αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες, ο τελευταίος, απάντησε στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: «μην ακούτε αυτά που λέγονται και γράφονται. Το θέμα της θητείας είναι υπό μελέτη και καμιά αύξηση της θητείας δεν έχει αποφασιστεί»!

Από τα παραπάνω εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το αστικό κατεστημένο, Μνημονικό και Αντιμνημονιακό έχει στην ατζέντα του το ζήτημα της αύξησης της θητείας και μάλιστα οι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει να την προπαγανδίσουν, πιέζοντας τους αστούς πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που εκτιμούν το τεράστιο πλήγμα που θα εισπράξουν από την οργισμένη νεολαία. Μάλιστα, το αντιμνημονιακό δεξιό μπλοκ (Καμμένος, Ψωμιάδης, Κόμμα Απόστρατων, ΕΠΑΜ, Δημιουργία Ξανά κλπ) καμουφλάρει με τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία την ακραία εξυπηρέτηση των πιο επιθετικών βλέψεων της άρχουσας τάξης. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι εκτός της απαίτησης εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας διαμέσου του στρατού, επίσης προωθούν την αγορά όπλων τώρα, που τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο, οι κοινωνικές περικοπές εκτοξεύονται και η Τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση Παπαδήμου απαιτούν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.

Εμείς απαιτούμε: ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς-λεφτά για την εξυπηρέτηση των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.

Άμεση μείωση της στρατιωτικής θητείας στο εξάμηνο-Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *