Αντιφασιστικό συλλαλητήριο-συναυλία στην Καλλιθέα (Βίντεο)

Όταν μας έστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η μαθητιώσα νεολαία απ’ την Καλλιθέα την επιθυμία να γνωστοποιήσουμε τo αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν την περασμένη Κυριακή το κάναμε με μεγάλη χαρά και τους υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε και εμείς εκεί να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους. Παραθέτουμε λοιπόν την σχετικό ρεπορτάζ και ένα βίντεο με στιγμιότυπα από την αντιρατσιστική τους συναυλία.
____________

“Φονιάδες είδα κι είδα πλήθος θύματα
Δεν έχω θάρρος μα όχι και συμπόνια
Και φώναξα βλέποντας τόσα μνήματα:
“Καλά τους κάνουν-για του έθνους την ομόνοια”

Μπ. Μπρεχτ

Μπράβο στα παιδιά! Πέρα από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία-συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή στην πλ. Δαβάκη στην Καλλιθέα. Η νεολαία της περιοχής με πρωταγωνιστές τους μαθητές έδειξαν ότι παίρνουν ζεστά το θέμα της φασιστικής βίας και του ρατσισμού κι ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κλείσουν τα μάτια σ’ αυτό το αίσχος.

Από τις 5 περίπου το απόγευμα η πλατεία έδειχνε γεμάτη ενώ μικρές πορείες ερχόντουσαν από τους γύρω δρόμους. Ηταν μια μέρα από κείνες που σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα αισιόδοξα αφού τα παιδιά εκεί, έστω και λόγω του ενθουσιασμού που ερχόταν από τον πολύ κόσμο που γέμισε τελικά σιγά -σιγά την πλατεία, έδειχναν αποφασισμένα να πάρουν το παιχνίδι στα χέρια τους.

Η συναυλία έδωσε το ρεύμα που χρειαζόταν χωρίς παρ’ όλα να είναι το κύριο της μέρας αφού ο λόγος που ο κόσμος μαζεύτηκε στην Καλλιθέα αυτή την Κυριακή ήταν τα φαινόμενα έξαρσης της φασιστικής-ρατσιστικής βίας και όχι η διασκέδαση στην Κυριακάτικη λιακάδα.

Πολύ θετική η πρωτοβουλία συνεργασίας μαθητών και δασκάλων(η τοπική ΕΛΜΕ είχε πρωταγωνιστική συμμετοχή) για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Η εικόνα της πλατείας πάντως με τα πανό ενάντια στο φασισμό, αλλά και το μωσαϊκό όλων των ηλικιών αλλά και πολλών εθνοτήτων που ζουν και δουλεύουν εδώ ήταν πραγματικά υπέροχη.

Εκτός από τους καλλιτέχνες Π.Θαλασσινό, Φοίβο Δεληβοριά, Σπύρο Γραμμένο, Ζακ, Στεφάνου, Μεθυσμένα ξωτικά, Χ”Φραγκέτα, Γιώργο Σαρρή, Ρήγα κ.α. που έπαιξαν για πολλές ώρες, είδαμε στελέχη της ΟΛΜΕ (Χ. Κάτσικας) αλλά και τον υπ. δήμαρχο Αθήνας Π. Κωνσταντίνου με μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό.

Μακάρι η Πρωτοβουλία αυτή να παραμείνει το ίδιο ζωηρή και να απλωθεί παντού στη συνέχεια, αφού ο φασισμός είναι ένα φαινόμενο που ευδοκιμεί στις περιόδους μεγάλων κρίσεων και σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί που βρίσκει χώμα και φυτρώνει ο φασισμός εκεί πεθαίνει ο άνθρωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *