Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Για την «Αλουμίνιον της Ελλάδος», -την πρώην ΠΕΣΙΝΕ δηλαδή, που τώρα ανήκει στον Ομιλο Μυτιληναίου– μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πρόκειται για ένα εργασιακό κάτεργο που η εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω μαζικών απολύσεων στους τελευταίους μήνες οδήγησε να έχουμε δυο δολοφονίες εργαζομένων –«εργατικά ατυχήματα» τα λέει η εργοδοσία»- και δεκάδες σοβαρούς τραυματισμούς εργατών.

Τώρα διαβάζουμε στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρες» ότι: «Από τον Φεβρουάριο, η εταιρεία δεν αποπληρώνει τους λογαριασμούς της στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η οφειλή της να ανέρχεται σε σχεδόν 40 εκατ. Ευρώ».

Ψάξαμε να βρούμε τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης. Το αναμενόμενο. Η «Αλουμίνιον της Ελλάδος», είχε καθαρά κέρδη τη διετία 2006 – 2007 ύψους 120 εκατ. ευρώ. Ο δε Ομιλος Μυτιληναίου, συνολικά, στο 9μηνο του 2007 είχε καθαρά κέρδη 193 εκατ. ευρώ (αύξηση 86,9% έναντι του αντίστοιχου 9μήνου του 2006)!
(σ.σ δεν βρήκαμε πιο πρόσφατο οικονομικό απολογισμό της εταιρίας)

Αν ένας εργάτης δεν πλήρωνε 100 ευρώ οφειλή στην ΔΕΗ θα του έκοβαν το ρεύμα. Οι πλουτοκράτες όμως μπορούν να χρωστούν εκατομμύρια, κάποια στιγμή θα κάνουν διακανονισμό και τρέχα γύρευε ……

0 απαντήσεις στο “Δυο μέτρα και δυο σταθμά”

  1. Τα ίδια και απαράλλαχτα συμβαίνουν δυστυχώς και στον ΟΤΕ
    και στη ΔΕΥΑΚ κ.λ.π.Δ.Ε.Κ.Ο……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *